Προσφέρει 19 εκατ. ευρώ για ένα γεύμα με τον Γουόρεν Μπάφετ

Θα του κοστίσει κάτι παραπάνω το μεσημεριανό με τον 91χρονο επιχειρηματία.

Ενας τυχερός και πιθανότατα πολύ πλούσιος προσέφερε περισσότερα από 19 εκατομμύρια δολάρια για να δειπνήσει με τον Γουόρεν Μπάφετ, την 21η και τελευταία φορά που ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δημοπράτησε ένα ιδιωτικό γεύμα προς όφελος μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης του Σαν Φρανσίσκο.

Η νικητήρια προσφορά στη δημοπρασία του eBay που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής ξεπέρασε κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ των 4,57 εκατομμυρίων δολαρίων, που κατέβαλε το 2019 ο επιχειρηματίας κρυπτονομισμάτων Τζάστιν Σαν, αν και η ταυτότητα του νέου πλειοδότη δεν έχει αποκαλυφθεί για την ώρα.

Τα έσοδα θα καταλήξουν στο Glide, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό του Σαν Φρανσίσκο που βοηθά τους φτωχούς, τους άστεγους ή όσους μάχονται με την κατάχρηση ουσιών. Το Glide προσφέρει φαγητό, στέγαση, τεστ HIV και ηπατίτιδας C, επαγγελματική κατάρτιση και προγράμματα για παιδιά.

Ο Μπάφετ, 91 ετών πλέον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, συγκέντρωσε περισσότερα από 53,2 εκατομμύρια δολάρια για το Glide στις 21 δημοπρασίες, που ξεκίνησαν το 2000.

Μια εκπρόσωπος του eBay είπε ότι το μεσημεριανό γεύμα είναι το πιο ακριβό προϊόν που έχει πωληθεί ποτέ στον ιστότοπο της εταιρείας για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020 και το 2021 δεν πραγματοποιήθηκαν δημοπρασίες λόγω της πανδημίας COVID-19.

Ο Μπάφετ έγινε υποστηρικτής του Glide αφού η πρώτη του σύζυγος, Σούζαν, η οποία πέθανε το 2004, τον σύστησε στη φιλανθρωπική οργάνωση, όπου ήταν εθελοντής.

Ο ίδιος έχει δεσμευτεί να χαρίσει σχεδόν όλη την περιουσία του, αξίας 93,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων – καταλαμβάνει την έβδομη θέση παγκοσμίως, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Ο νικητής της φετινής δημοπρασίας μαζί με έως και επτά καλεσμένους θα δειπνήσουν με τον Μπάφετ στο μπριζολάδικο Smith & Wollensky στο Μανχάταν.

Ο Μπάφετ θα τους μιλήσει σχεδόν για τα πάντα, αλλά όχι για το πού μπορεί να επενδύσει στο μέλλον.

Η Berkshire κατέχει δεκάδες εταιρείες όπως ο σιδηρόδρομος BNSF, η ασφάλεια αυτοκινήτων Geico, ενώ δραστηριοποιείται στην ενέργεια, τις επιχειρήσεις παραγωγής και λιανικής πώλησης και κατέχει μετοχές της Apple, της Bank of America κ.λπ.

Ο Μπάφετ εξακολουθεί να κατέχει σχεδόν το 16% του ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων με έδρα την Ομάχα της Νεμπράσκα, παρόλο που έχει δωρίσει περισσότερες από τις μισές μετοχές του από το 2006, συμπεριλαμβανομένων 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 14 Ιουνίου.