Κυριακή 14 Απριλίου 2019: Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» – Olympians Run International στο Μαρούσι

Κοινό σύνθημα για την αντίστροφη μέτρηση μέχρι την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 για τη διεξαγωγή των 6ων Αγώνων Δρόμου «Σπύρος Λούης» – Οlympians Run International έδωσαν από το βήμα της Συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Ε.Σ.Ο.Α) Γεώργιος Ανδρεάδης και η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων.

 

Στη Συνέντευξη Τύπου που διεξήχθη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, μήνυμα χαιρετισμού απηύθυναν, επίσης, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Γεωργία Καραστάθη εκ μέρους της Υπουργού Έλενα Κουντουρά, η Πρέσβειρα Αγώνα, Olympian Μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης, η Γενική Γραμματέας του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» Ιωάννα Καριοφύλλη, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη.

Τα χαρακτηριστικά του αγώνα παρουσίασε ο τεχνικός διευθυντής Στέφανος Φυγετάκης. Τη Συνέντευξη Τύπου συντόνισε η δημοσιογράφος Σπυριδούλα Σπανέα.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, στον χαιρετισμό του ανέφερε:

«Καθένας από εμάς, άτομα κάθε ηλικίας, από αθλητές με διεθνείς συμμετοχές, αθλούμενους, οικογένειες και παιδιά, όλοι όσοι επιθυμούν να τρέξουν, να βαδίσουν, να διατρανώσουν την πίστη τους στην ειρήνη και στη συναδέλφωση των λαών μπορούν να δώσουν το αγωνιστικό και συμβολικό τους «παρών» στους αγώνες δρόμου της πόλης μας. Δίνουμε Ολυμπιακή διάσταση στους φετινούς Αγώνες «Σπύρος Λούης» στηρίζοντας το μήνυμα ειρήνης του Olympians Run International. Ανανεώνουμε έναν αθλητικό θεσμό, τιμητική παρακαταθήκη για την πόλη μας, που προάγει το «ευ αγωνίζεσθαι», τις αξίες της άθλησης και ενός υγιεινού τρόπου ζωής για όλους. Με αφετηρία το άγαλμα του Σπύρου Λούη, την Κυριακή 14 Απριλίου, δίνουμε το σύνθημα της έναρξης των 6ων Αγώνων Δρόμου «Σπύρος Λούης». Δίνουμε το «παρών», δίνουμε τον δικό μας αγώνα υγείας, ζωής, προσφοράς στον συνάνθρωπο.».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Ε.Σ.Ο.Α) κ. Ανδρεάδης, στον χαιρετισμό του εστίασε στην Ολυμπιακή συμμετοχή στους φετινούς Αγώνες «Σπύρος Λούης» στην αποστολή της Ένωσης που εκπροσωπεί και παρουσίασε το μετάλλιο των Αγώνων.

Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Καραστάθη, αναφερόμενη στους Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» μίλησε για έναν καταξιωμένο θεσμό που εξελίσσεται με τo φετινό Olympians Run, συνεχάρη τους διοργανωτές και υποστηρικτές και όσους έχουν συνεργαστεί στο συγκεκριμένο εγχείρημα που με την αιγίδα του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού προωθεί τη συναδέλφωση και την ειρήνη του λαού.

Η Ολυμπιονίκης Μαραθωνίου Δρόμου Μαρία Πολύζου, στο μήνυμά της, επικεντρώθηκε στην πρώτη της διεθνή Ολυμπιακή συμμετοχή στους Αγώνες του 1996 αλλά και στη διαφορετικότητα του Μαραθωνίου ως του μοναδικού Ολυμπιακού αθλήματος που περικλείει το «Εμείς» με Ολυμπιονίκες και απλούς δρομείς συναγωνιστές.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης, αναφέρθηκε στην πολύ δυναμική ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα αλλά και στη σημασία μέσα από τη δραστηριοποίηση της Επιτροπής και διοργανώσεις όπως αυτή, να προωθείται το μήνυμα των ίσων δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία στην κοινωνική ζωή και συμμετοχή.

Η Γενική Γραμματέας του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» Ιωάννα Καριοφύλλη, εκ μέρους και της Προέδρου του Σωματείου Κατερίνας Παναγοπούλου, μετέφερε τη στήριξή τους σε κάθε προσπάθεια που προωθεί το «ευ αγωνίζεσθαι».

Η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, στο μήνυμά της, εξέφρασε τη διάθεση ο Όμιλος να στηρίξει τους Αγώνες προς τιμή του Μαρουσσιώτη Ολυμπιονίκη Μαραθωνοδρόμου Σπύρου Λούη, καλώντας τα μέλη του σε συμμετοχή με την ίδια να δίνει πρώτη το σύνθημα μέσα με το παράδειγμά της.

Μηνύματα χαιρετισμού απηύθυναν, επίσης, η Αντιπρόεδρος Ελλήνων Ολυμπιονικών Εύη Μωραϊτίδη, ο  Διοικητής της τροχαίας Κηφισιάς Σωτήρης Ξυνός, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Feel Good Sports Ανδρέας Καπώνης.

Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν, επίσης, η Πρόεδρος της Κιβωτού του Κόσμου, πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Βετεράνων Αθλητών Στίβου Γιώργος Μαρσέλλος, μέλη του Δ.Σ των Olympians και λοιποί Ολυμπιονίκες και εκπρόσωποι των φορέων και ενώσεών τους.

6οι Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» – Oympians Run International

Το Olympians Run International περιλαμβάνει τη διεξαγωγή διεθνούς συμμετοχής Αγώνων Δρόμου:

  • Running 5 χλμ. για άνδρες και γυναίκες
  • Running 10 χλμ. για άνδρες και γυναίκες
  • Running 2,5 χλμ. για οικογένειες
  • Δυναμικό βάδην 2,5 χλμ. για οικογένειες

Οι 6οι Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» είναι ανοικτοί σε όλους, αθλητές με διεθνείς συμμετοχές, αθλούμενους, οικογένειες και παιδιά, όλους όσοι επιθυμούν να τρέξουν, να βαδίσουν, να διατρανώσουν την πίστη τους στην ειρήνη και στη συναδέλφωση των λαών.

Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα: Υπουργείο Τουρισμό, ΕΟΤ, Κ.Ε.Δ.Ε, Καλλιπάτειρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Kinder+SPORT, το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Ferrero, δίνει για 5η συνεχή χρονιά το παρών ως Χορηγός στους αγώνες δρόμου «Σπύρος Λούης».

Πάγια δέσμευση του Προγράμματος παραμένει το να προάγει μέσω της έμπρακτης υποστήριξης του, τις αξίες και τα οφέλη του αθλητισμού μυώντας τα παιδιά σε έναν ενεργό τρόπο ζωής με τον οποίο θα πορευθούν σε βάθος χρόνου στην ζωή τους. Έτσι, ως Χορηγός των αγώνων δρόμου «Σπύρος Λούης», το Kinder+SPORT προτρέπει τα παιδιά να βάλουν – με χαμόγελο και θετική διάθεση – την κίνηση και την άθληση για τα καλά στη ζωή τους.

Φέτος, όπως και πέρυσι, πρεσβευτής του Kinder+SPORT θα είναι ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ενόργανης Γυμναστικής στην κατηγορία των Κρίκων, Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο κ. Πετρούνιας θα γνωριστεί με τους μικρούς αθλητές και θα τους ενθαρρύνει προωθώντας με την παρουσία του τις αξίες του αθλητισμού που ο ίδιος και το Πρόγραμμα πρεσβεύουν.  Εξάλλου, οι αγώνες δρόμου «Σπύρος Λούης» είναι μία εξαιρετική αφορμή για τα παιδιά να διασκεδάσουν και να ανακαλύψουν τις χαρές και τα οφέλη που μπορεί να τους προσφέρει ο αθλητισμός μέσα από στιγμές γεμάτες κίνηση, ζωντάνια και δράση.

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στον εθελοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου» για την υποστήριξη των ορφανών παιδιών υπό τη σκέπη του πατέρα Αντώνιου, στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή Ατόμων με αναπηρίες για την ενίσχυση της συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 και στη Δύναμη της Προσφοράς που προωθεί το μήνυμα του εθελοντισμού.

Επόμενοι σταθμοί του Olympians Run International είναι:

  • Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, Night Run στο Ρέθυμνο
  • Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, Day Run στην Αρχαία Ολυμπία