Εύσημα Πλεύρη για τη δωρεά Καντώνια

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΘ ΝΕΟΓΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΚΚΑΛΗ – ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

«Με ιδιωτική χορηγία από την οικογένεια Καντώνια μπαίνουμε στο στάδιο υλοποίησης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νεογνών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας» ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κόκκαλη σχετικά με την ανάγκη προσλήψεων για την κάλυψη της υποστελέχωσης του ακτινοδιαγνωστικού εργαστηρίου του ΠΓΝ Λάρισας.
Ο κ. Πλεύρης ευχαρίστησε και από το βήμα της Βουλής την οικογένεια Καντώνια για τη δωρεά, λέγοντας πως «προχθές κάναμε και την τελική συνάντηση σχετικά με τις διαδικασίες και είναι πάρα πολύ σημαντική η ιδιωτική πρωτοβουλία όταν συνδέεται σε μια τέτοια κατεύθυνση».
Σχετικά με τη στελέχωση του ακτινοδιαγνωστικού εργαστηρίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ο υπουργός είπε πως από τις καλυμμένες 33 θέσεις μονίμων υπαλλήλων του Νοσοκομείου, οι 23 αφορούν υπαλλήλους ΤΕ Ραδιολογία-Ακτινολογίας και ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Συσκευών που εργάζονται στο ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο, ενώ οι υπόλοιπες σχετίζονται με υπαλλήλους που εργάζονται στα υπόλοιπα εργαστήρια πυρηνικής ιατρικής.
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας προστέθηκαν τρεις επικουρικοί, δύο ΤΕ Ραδιολογίας και ένας ΔΕ Χειριστών Εμφανιστών. Η σημερινή στελέχωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας αποτελείται από 33 μόνιμους και τρεις επικουρικούς, δηλαδή συνολικά υπηρετούν 36 άτομα ειδικοτήτων Ραδιολογίας-Ακτινολογίας και Χειριστών Εμφανιστών.
Ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως έχουν δεσμευτεί και εγκριθεί για πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ 8 μόνιμες θέσεις αυτής της ειδικότητας στο Νοσοκομείο Λάρισας. Αυτήν τη στιγμή, «τρέχει» η προκήρυξη των 700 θέσεων, αλλά πρώτα θα βγούνε για τα περιφερειακά νοσοκομεία και στη συνέχεια για τα κεντρικά και τα μεγάλα νοσοκομεία, όπως είναι και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου υπάρχει ήδη η έγκριση για πέντε θέσεις επικουρικών, ειδικότητας ΤΕ Ραδιολογίας. Διαβεβαίωσε επίσης πως εντός του καλοκαιριού θα προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις. Οι πέντε θέσεις θα καλυφθούν από επικουρικούς.

Πηγή: eleftheria.gr