Ο ΙΝΟ δημιούργησε για τον Ελληνικό Οδηγισμό!

Ο ΙΝΟ, εικαστικός καλλιτέχνης, παγκοσμίως γνωστός για τις τοιχογραφίες μεγάλης κλίμακας, ζωγράφισε για τον Ελληνικό Οδηγισμό σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων. 

Ένα εντυπωσιακό καλλιτεχνικό δημιούργημα, με τίτλο “Taken Over”, απολύτως συνδεδεμένο με το ποιοτικό έργο και τις αξίες του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, που 90 χρόνια τώρα διαμορφώνει παιδιά και νέους ικανούς να οδηγήσουν τον εαυτό τους στην πρόοδο, να γίνουν Οδηγοί προς όφελος της κοινωνίας.

Η τοιχογραφία απεικονίζει ένα κορίτσι, μικρό στην ηλικία αλλά δυναμικό, που κοιτά προς τα κάτω,  εστιάζοντας το βλέμμα σ’ έναν ενήλικα σαν να θέλει να του πει «το μέλλον είμαι εγώ, δείξε μου ότι ξέρεις κι άσε με να αναλάβω τα ηνία, νιώθω δυνατή!»

Το έργο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης των Αθηνών, στην οδό Λένορμαν 40-44, προσβάσιμο σε όποιον επιθυμεί να το επισκεφτεί και να το θαυμάσει από κοντά. 

Ο Ελληνικός Οδηγισμός συμβάλλει στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας μέσα από προγράμματα εμπνευσμένα από τα ίδια τα παιδιά. Διαμορφώνει ενεργούς πολίτες με σεβασμό στον εαυτό τους και τους γύρω τους. Εκείνους που τολμούν να εκφράζονται ανοιχτά, να υποστηρίζουν και να διεκδικούν αυτά που θέλουν. Είναι ένα δημιουργικό παιχνίδι που δίνει ίσες ευκαιρίες, χωρίς διακρίσεις και προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον για να ανακαλύπτουν και να καλλιεργούν τα παιδιά τις δυνατότητες και τις κλίσεις τους, χτίζοντας το αύριο όπως το ονειρεύονται.

Οι κοινές αξίες όλων των Οδηγών είναι η φιλία, η συνεργασία, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός στον άνθρωπο και στο περιβάλλον. 

Σε όλη την διαδρομή του, ο Ελληνικός Οδηγισμός, αλληλεπιδρά με την κοινωνία και προσπαθεί πάντα να είναι στην αιχμή της πρωτοπορίας. 

Στοιχεία επικοινωνίας: Ξενοφώντος 10, 105 57 Αθήνα  

Τηλ.: 210.3235794, 210.3236548, e-mail: seo@seo.gr  http://www.seo.gr

Θα μας βρεις σε 90 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (έτος ιδρύσεως 1932) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, υπαγόμενο στις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και Μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών (WAGGGS).

Σύμφωνα με το Καταστατικό του αποτελεί Σωματείο μη κερδοσκοπικό με παιδαγωγικό, κοινωφελή και πολιτιστικό χαρακτήρα. Έχει ως στόχο την εξωσχολική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων. Με σύγχρονα παιδαγωγικά και δημιουργικά προγράμματα που βασίζονται στους άξονες: Προσωπική Ανάπτυξη, Κοινωνική Συμμετοχή και Ζωή στη Φύση, μέσα σε αυτοδιοικούμενες Ομάδες, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν πρωτοβουλίες και ικανότητες και να εξελιχθούν σε δημιουργικά μέλη της κοινωνίας