Διαβάζω για τους άλλους: Διαβάζουμε και αλλάζουμε τον κόσμο!

Στις 14 Απριλίου, Διαβάζουμε και… Αλλάζουμε τον Κόσμο!

Το Διαβάζω για τους Άλλους, τέσσερα χρόνια τώρα, εντοπίζει ανάγκες συνανθρώπων μας και συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Διαβάσαμε την ανάγκη των τυφλών φοιτητών και ηχογραφούμε πανεπιστημιακά συγγράμματα γι αυτούς, για να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Διαβάσαμε την ανάγκη των ηλικιωμένων για παρέα και τους κρατάμε συντροφιά με όχημα τα βιβλία και γέφυρα τα λαϊκά παραμύθια.

Διαβάσαμε την ανάγκη των αναλφάβητων φυλακισμένων για αισιοδοξία και δικαίωμα στο όνειρο, και τους διαβάζουμε γραμμή-γραμμή έναν κόσμο στον οποίον έχουν θέση.

Με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα U.S. EMBASSY ATHENS, στο πλαίσιο της Αθήνας 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου / Δήμος Αθηναίων, και του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος, ένα χρόνο τώρα, 260 εθελοντές μας διάβασαν 2.548 ώρες, 13.550 σελίδες και άλλαξαν τον κόσμο 940 συνανθρώπων μας.

Την Κυριακή 14 Απριλίου, από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 19.00 το απόγευμα, ελάτε στην αίθουσα εκδηλώσεων στον Σταθμό Μετρό «Σύνταγμα», για να μας γνωρίσετε από κοντά. Εκεί, θα γιορτάσουμε το κλείσιμο ενός υπέροχου έτους κατά το οποίο εθελοντές του Διαβάζω για τους Άλλους διάβαζαν καθημερινά σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, σε ανθρώπους τρίτης ηλικίας, σε περαστικούς του Μετρό.

Ελάτε να συζητήσουμε από κοντά γιατί η πρόσβαση στη γνώση, τη διασκέδαση, την ελπίδα, το όνειρο, που ξεκινά μέσα από ένα βιβλίο είναι δικαίωμα όλων.

Ελάτε να ζήσετε την εμπειρία και να ηχογραφήσετε μερικές σελίδες από ένα βιβλίο, να ακούσετε ηχογραφημένα βιβλία, να απολαύσετε παραμύθια από εθελοντές-μαθητές του Διαβάζω για τους Άλλους, να μάθετε για τη γραφή Braille, να χαλαρώσετε ως ακροατές αμερικανικής λογοτεχνίας, να αγοράσετε ένα “διαβασμένο” βιβλίο από το bazaar μας, ή να μας χαρίσετε τα δικά σας “διαβασμένα” βιβλία!

Το Διαβάζω για τους Άλλους θα συνεχίσει να διαβάζει. Το δικό σας ταξίδι στο δικό μας κόσμο μπορεί να ξεκινήσει την Κυριακή 14 Απριλίου.

Σας περιμένουμε για να συνεχίσουμε όλοι μαζί, σελίδα-σελίδα, να αλλάζουμε τον κόσμο.

Ελάτε να συνδημιουργήσουμε την κοινωνία στην οποία επιλέγουμε να ζούμε!

Για την παραχώρηση της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο Σταθμό Μετρό Συντάγματος, ευχαριστούμε πολύ τη ΣΤΑ.ΣΥ.