Ο Γιώργος ζει ως άστεγος για μια μέρα στη Κύπρο για καλό σκοπό

Ο Γιώργος Χριστούδιας πιστός στο ραντεβού του, έμεινε άστεγος για μια μέρα στην πλατεία της Φανερωμένης στη παλιά πόλη της Λευκωσίας, για καλό σκοπό.

Η εθελοντική δράση «Άστεγος για μια μέρα», αποτελεί δική του ιδέα, την οποία εμπνεύστηκε το διάστημα που ο ίδιος βρέθηκε στις φτωχές παραγκουπόλεις της Βραζιλίας, αλλά και μέσα από τα προσωπικά του βιώματα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο το 2013.

Η δράση ανακοινώθηκε, όπως και πέρσι, από τον πολυχώρο «Κόσμος Χωρίς Σύνορα» έχοντας δύο στόχους: Την ευαισθητοποίηση του κόσμου για άτομα τα οποία δυσκολεύονται οικονομικά και για τη συλλογή τροφίμων, τα οποία, όπως είπε ο Γιώργος, πάνε στοχευμένα σε δύο συνδέσμους. Φέτος τα τρόφιμα θα δοθούν στον Σύνδεσμο Εθελοντών Κύπρου και τον Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων Καρδιοπαθών παιδιών.

«Η δράση έχει ανακοινωθεί εδώ και μέρες και ήδη έχει μαζευτεί στον πολυχώρο μεγάλος αριθμός τροφίμων. Αποκορύφωμα της δράσης είναι η σημερινή μέρα, από τις 9:00 το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 9:00 το πρωί της Κυριακής. Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά και στόχος μας είναι να συνεχίσει να γίνετε κάθε χρόνο. Να γίνει ένας θεσμός», ανέφερε ο Γιώργος.

Ο Γιώργος Χριστούδιας μας μίλησε και για τη γενικότερη δράση του πολυχώρου «Κόσμος χωρίς Σύνορα», ο οποίος έχει ως σκοπό της προώθηση του εθελοντισμού και του πολιτισμού στην Κύπρο εδώ και δύο χρόνια μέσα από σεμινάρια και άλλες δραστηριότητες.
Όσοι θέλουν να προσφέρουν και να στηρίξουν την πρωτοβουλία μπορούν να περάσουν από την πλατεία της Φανερωμένης, προσφέροντας τρόφιμα όπως μακαρόνια, κονσέρβες και δημητριακά, καθ΄όλη τη διάρκεια της δράσης, όπως επίσης και στο κτίριο όπου στεγάζεται ο πολυχώρος «Κόσμος χωρίς σύνορα», που βρίσκεται στην οδό Αμμοχώστου 20 στη Λευκωσία.