Hair Awards by Estetica Hellas: H γιορτή της κομμωτικής τέχνης

Με τη συμμετοχή πλήθους εκπροσώπων της κομμωτικής τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό διοργανώθηκαν και φέτος τα Hair Awards by Estetica Hellas στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μια εκδήλωση όπου κυριάρχησε η λάμψη, το ταλέντο και οι νέες τάσεις.

Στις 11 Ιουλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, πραγματοποιήθηκε η 6η Τελετή Απονοµής των Hair Awards by Estetica Hellas. Τα Hair Awards φέτος, είχαν σκοπό την ανάδειξη και επιβράβευση των καλύτερων κομμωτών, σε 10 κατηγορίες βράβευσης. Οι νικητές αναδείχθηκαν από κορυφαία διεθνή ονόματα της κομμωτικής τέχνης: Christophe Gaillet, Toni Rizzo, Dimitri Vinokurov, Simon Ellis, Lesley Jennison , Angelo Seminara, Rudy Mostarda. Μάλιστα, ο Simon Ellis, παρακολούθησε την τελετή και απένειμε και ο ίδιος τα βραβεία Best Young Talents. 

O φετινοί νικητές 

Οι φετινές κατηγορίες βράβευσης και οι αντίστοιχοι νικητές των Hair Awards by Estetica Hellas ήταν: 

1. Hair Influencer of the Year 

Gold 

GAROS 

Silver 

MIROMIROHAIR 

Bronze 

XRISTINA KALOGIANNI 

2. Best Young Talent 

Gold 

ANTA KALAPOTHARAKOU 

(VANG HAIR ACADEMY) 

Silver 

IRINI PSARRA (PRESTIGE TELIS KIKERIS) 

Bronze 

MARITINA MANTHOPOULOU 

3. Barber Look of the Year 

Gold 

SAKIS GIANNOULAS 

Silver 

DIMOS INTOS 

Bronze 

KONSTANTINOS BALIANAS 

4. Bridal Look of the Year 

Gold 

MARKOS EFTHIMIOU 

Silver 

REDONA KAREMANI 

Bronze 

YIANNOS GOULOPOULOS 

5. Best Hair Collection Women 

Gold 

PRESTIGE TELIS KIKERIS 

Silver 

VANG HAIR ACADEMY 

Bronze 

OLGA SAMARTZI 

6. Best Hair Collection Men 

Gold 

DIMITRIS TZANIS 

Silver 

PRESTIGE TELIS KIKERIS 

Bronze 

LEMON POPPY SEED 

7. Best Avant Garde Collection 

Gold 

GEOGIA BAFA 

Silver 

MANGELOHAIR MICHALIS MICHAEL 

Bronze 

NINA GRIGORIADOU 

8. Colorist of the Year 

Gold 

ILIAS MOROGIANNIS 

Silver 

MIROMIROHAIR 

Bronze 

VICKY DOKOY 

9. Artistic Team of the Year 

Gold 

HAUTE COIFFURE FRANCAISE HELLAS 

Silver 

PRESTIGE TELIS KIKERIS 

Bronze 

VANG HAIR ACADEMY 

10. Hairdresser of the Year 

Gold 

CHRISTOS MICHAILIDIS 

Silver 

THANOS ZAIMIS 

Prestige Telis Kikeris 

Bronze 

The Hue Academy 

GEORGE CHIOTOGLAKIS 

Επιπλέον τιμήθηκε για την κοινωνική της προσφορά η L’Oréal Professional Products με: 

*Βραβείο Κοινωνικής προσφοράς 

*Τιμητική Διάκριση για το “Be Your Best” 

Ακόμη, δόθηκε βραβείο για τη διάκρισή τους στα HCG Choice Awards, στους: 

Μανώλη Τσιαούση 

Best balayage of the year 2022 

Αλέξανδρο Γκιάτα 

Most creative barber of the year 2022 

Bαγγέλης Παπαλιός: Στο προσκήνιο η ελληνική κομμωτική σκηνή 

Για έναν θεσμό που υπηρετεί με συνέπεια και επαγγελματισμό εδώ και χρόνια την κομμωτική Τέχνη, έκανε λόγο στον χαιρετισμό του ο εκδότης της Direction, Βαγγέλης Παπαλιός. Μετά από την επιτυχημένη ψηφιακή διοργάνωση λόγω κορονοϊού, ο κος Παπαλιός αναφέρθηκε ιδιαίτερα την διοργάνωση της βραδιάς στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με φυσική παρουσία. «Νιώθω πραγματικά πολύ μεγάλη χαρά που σας υποδέχομαι ξανά από κοντά σε μια εκδήλωση με φυσική παρουσία. Μετά από το virtual διάλειμμα της περσινής χρονιάς επιστρέφουμε στην φιλόξενη αίθουσα τoυ Μέγαρού Μουσικής. Στον χώρο που συναντηθήκαμε όλοι μαζί τελευταία φόρα πριν την εμφάνιση της πανδημίας αλλά και στον χώρο που τα Hair Awards απονεμήθηκαν για πρώτη φορά. Η επιστροφή των Hair Awards στην κανονικότητα θέλαμε να αποτελεί μια πραγματική γιορτή για την κομμωτική τέχνη», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο Εκδότης και Διευθυντής της Direction, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις καινοτομίες της βραδιάς, τονίζοντας: «φέτος έχουμε προχωρήσει σε μια εντυπωσιακή παραγωγή ενώ έχουμε εισάγει και αρκετά νέα στοιχεία στον θεσμό. Παρουσιάζουμε την μεγάλη γιορτή του χώρου της επαγγελματικής ομορφιάς των μαλλιών και φέρνουμε στο προσκήνιο την ελληνική κομμωτική σκηνή, αναδεικνύοντας την δημιουργικότητα και το ταλέντο της», ενώ με θερμά λόγια σχολίασε το υψηλό επίπεδο τόσο της εκδήλωσης όσο και των συμμετεχόντων, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «H εκδήλωση υπηρετεί αλλά και επιβραβεύει την Κομμωτική Τέχνη και αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη πως όλοι μαζί έχουμε κατορθώσει κάθε χρονιά να ανεβαίνουμε επίπεδο. Λέω όλοι μαζί γιατί πραγματικά να πιστεύω πως η επιτυχία του θεσμού και η συνεχής βελτίωση του είναι αποτέλεσμα της πολύ δυνατής σχέσης που έχει αναπτύξει το περιοδικό Estetica Hellas με το αναγνωστικό του κοινό εδώ και 22 χρόνια». 

Μιλώντας για την πολύχρονη πορεία του περιοδικού Estetica Hellas αλλά και τη σημασία του για την ελληνική κομμωτική τέχνη, ο κος Παπαλιός τόνισε: «To Estetica Hellas πορεύεται όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό του χώρου της ομορφιάς των μαλλιών. Στηρίζει, αναδεικνύει, ενημερώνει, προβάλλει όλους εσάς. Βρίσκεται σε διαρκή και ουσιαστικό διάλογο με τους Έλληνες Κομμωτές, τις επιχειρήσεις και τους θεσμικούς φορείς του κλάδου». 

Τέλος, ο κος Παπαλιός αναφέρθηκε στην ανάγκη που ώθησε στη δημιουργία των Hair Awards αλλά και στον αδιάβλητο χαρακτήρα τους τονίζοντας την αξιολόγηση των συμμετεχόντων από διεθνή επιτροπή: «Μέσα από αυτό το διάλογο με τους φορείς του κλάδου, προέκυψαν και τα Ηair Awards. Υπήρξαν αίτημα της αγοράς και εμείς αποφασίσαμε πως οφείλαμε να το ικανοποιήσουμε. Αποφασίσαμε πως οφείλουμε να στηρίζουμε σταθερά τους καλύτερους, τους πιο δημιουργικούς κομμωτές του χώρου. Να αναδεικνύουμε τα νέα ταλέντα αλλά και να τιμάμε τους καταξιωμένους επαγγελματίες. Να τοποθετούμε τους Έλληνες κομμωτές στην θέση που πραγματικά τους αξίζει. 

Όλα αυτά, βέβαια, μέσα από απόλυτα αδιάβλητες διαδικασίες. Οι διακρίσεις βασίζονται για ακόμη μια χρονιά στην αξιολόγηση διεθνούς κριτικής επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου διεθνώς. Μια ακόμη απόδειξη, νομίζω, τόσο της ανάπτυξης του θεσμού όσο και της αξίας και της σπουδαιότητας του μέσα και έξω από την χώρα μας», δήλωσε χαρακτηριστικά δίνοντας ραντεβού σε συμμετέχοντες και νικητές στην επόμενη διοργάνωση των Hair Awards το 2023. 

Οι πολύτιμοι συνεργάτες μιας λαμπερής βραδιάς 

Η λαμπερή βραδιά των Hair Awards πραγματοποιήθηκε χάρη στους χρυσούς χορηγούς των βραβείων που ήταν η L’Oréal Professional Products, η Wella Professionals και η Schwarzkopf Professional ενώ Μέγας υποστηρικτής, ήταν η εταιρεία Farcom Professional. Πολύτιμη ήταν και η χορηγία των εταιριών Commo Interiors, Ρrestige Telis Kikeris, Vang Hair Academy, Aveda, Alfaparf Milano Professional, Vivian Group και Salon Proactive ενώ για το make up, χορηγός ήταν η εταιρεία 1944 Paris και για την επικοινωνία η Hair Community Greece TV. 

Το event παρουσίασαν, η Φρύνη Λάτου και η Μάγκυ Χαραλαμπίδου ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο Δημήτρης Στρέπκος. Η Event Plus, πραγματοποίησε την άρτια διοργάνωση του event ενώ την χορηγία της δεξίωσης ανέλαβαν η Villa Sandi και η Terrataste. Πολύτιμος συνεργάτης στις δημόσιες σχέσεις η εταιρεία Βeautiful People PR Event, Haris Sianidis. 

Τέλος, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν φαντασμαγορικά shows από τους Christo Michailidi, Dimitri Tzani, Vang Hair Academy, Marko Efthimiou, Ioanna Tzigka, The Hue Academy, Miro Miro και HCF Hellas.

Πηγή: businessnews.gr