Ο ΣΑΣΜ πάει θέατρο για καλό σκοπό την Παρασκευή 12 Απριλίου

O Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μωραΐτη σας προσκαλεί -για καλό σκοπό- στην θεατρική παράσταση «Ο Βαφτιστικός της Κυρίας», την Παρασκευή 12 Απριλίου, στη «Θεατρική Σκηνή Αθηναΐς» (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός).

To κόστος του εισιτηρίου ανέρχεται στα 15€. Τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά ενός ύπτιου ορθοστάτη, που θα προσφερθεί στο Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά», στο Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου μετέχει και η απόφοιτός μας Μαριλένα Μηναΐδη (’73).

Η παράσταση αφορά στην γνωστή γαλλική φάρσα με τις συνεχείς ανατροπές, σε μετάφραση και ελεύθερη διασκευή του αποφοίτου Χάρη Ρώμα (’77), στην οποία βασίστηκε η διασημότερη ελληνική οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Βαφτιστικός». Με φόντο τους Βαλκανικούς πολέμους, ένας ζωηρός νέος ερωτεύεται από φωτογραφία την όμορφη νονά του, που έχει να τον δει από τότε που τον βάφτισε! Είναι όμως ο αληθινός βαφτιστικός ή κάποιος άλλος συμπολεμιστής του στο μέτωπο, που έχει βάλει στο μάτι την παντρεμένη γυναίκα;

Λίγα λόγια για το Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «ΧΑΡΑ»

logo-kea-small-1

Σκοπός του φιλανθρωπικού, μη κερδοσκοπικού σωματείου ΚΕΑ Χαρά είναι η εξασφάλιση ποιότητας ζωής των παιδιών σε ένα υγιές και ευχάριστο περιβάλλον. Τα παιδιά που φιλοξενούνται στο οικοτροφείο έχουν πολύ χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, γεγονός το οποίο δημιουργεί την ανάγκη για ιδιαίτερες συνθήκες διαβίωσης. Σε απάντηση στις προκλήσεις που θα αντιμετώπιζε κάθε οικογένεια ξεχωριστά, εφόσον τις πιο πολλές φορές δεν υπάρχει ούτε η κατάρτιση αλλά ούτε και τα απαιτούμενα εφόδια μέσα στις οικογένειες, «Η Χαρά» προσφέρει στέγη και εξειδικευμένη φροντίδα στους οικότροφους αυτούς εφ’ όρου ζωής, ενώ οι γονείς υποστηριζόμενοι μπορούν να προσφέρουν πιο άνετα τη φροντίδα τους, ανακουφισμένοι πια από τις τεράστιες δυσκολίες που θα προέκυπταν μέσα από την καθημερινότητα.