ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΑΠΘ: Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση του έργου των ιατρών των Μονάδων Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα από τους φοιτητές της Ιατρικής.
Εθελοντική υποστήριξη σε πέντε Κέντρα Υγείας του νομού Χαλκιδικής καθώς και στο νοσοκομείο του Πολύγυρου προσφέρουν φοιτητές του τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος, με τίτλο «Ε.Κ.Υ.Β.Ε. 2022 – Ενίσχυση Κέντρων Υγείας Βορείου Ελλάδος» και αποτελεί μία πρωτοβουλία του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ).
Στόχος του προγράμματος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΑΠΘ, «είναι η ενίσχυση του έργου των ιατρών των Μονάδων Υγείας (Κέντρα Υγείας) στη Βόρεια Ελλάδα από τους φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, κατά τους θερινούς μήνες, όπου παρουσιάζονται αυξημένες ανάγκες, αλλά και η πρακτική άσκηση και βελτίωση των ιατρικών δεξιοτήτων των φοιτητών Ιατρικής του ΑΠΘ».
Το πρόγραμμα, συνολικής χρονικής διάρκειας οκτώ εβδομάδων, ξεκίνησε στις 18 Ιουλίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 11 Σεπτεμβρίου 2022.
Τα Κέντρα Υγείας τα οποία περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι τα εξής: Κέντρο Υγείας Καλλικράτειας, Κασσανδρείας, Μουδανιών, Νέας Μαδύτου, Αγίου Νικολάου, καθώς και το νοσοκομείο του Πολύγυρου.

Πηγή: voria.gr