Εγκρίθηκε η μελέτη -δωρεά Αθ. Μαρτίνου- για την ανάπλαση του Πάρκου Μαγούλας

Τα έργα ανάπλασης που θα υλοποιηθούν και τα επόμενα βήματα

Στην έγκριση της μελέτης, με τίτλο «Ανάπλαση Κοινόχρηστων Χώρων, χώρου αναψυχής και πρασίνου, αθλητικών εγκαταστάσεων και παιδικής χαράς στη Δ.Ε. Μαγούλας», προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ελευσίνας.

Πρόκειται για έναν χώρο που σχεδιάζεται να μετατραπεί σε πάρκο αναψυχής και πρασίνου, όπου -μεταξύ άλλων- θα συμπεριλαμβάνονται αθλητικές εγκαταστάσεις, γήπεδα και παιδική χαρά.

Όπως ενημέρωσε σχετικά ο Δήμος Ελευσίνας, τα έξοδα εκπόνησης των μελετών για την κατασκευή του Πάρκου Μαγούλας θα καλυφθούν από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ (Αθανάσιος και Μαρίνα Μαρτίνου), μετά από επιστολή πρότασης δωρεάς που εστάλη από τον δήμαρχο, Αργύρη Οικονόμου.

Η υπογραφή της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Δήμου Ελευσίνας και της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ ήταν το επόμενο βήμα, για να ακολουθήσει η εκπόνηση της σχετικής μελέτης, η οποία κατατέθηκε στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και διαβιβάστηκε για ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ.

Τα έργα ανάπλασης

Οι εργασίες που περιλαμβάνονται στη μελέτη, αφορούν στη διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου, τη διαμόρφωση χώρου αναψυχής, την ενίσχυση του πρασίνου, τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και παιδικής χαράς.

Αξίζει να σημειωθεί πως το υπάρχον γήπεδο μπάσκετ θα διατηρηθεί, ενώ θα δημιουργηθούν γήπεδα τένις και ποδοσφαίρου.

Η υπάρχουσα παιδική χαρά θα εμπλουτιστεί και θα επεκταθεί, ενώ θα ενισχυθεί και σημαντικά το πράσινο.

Η χρηματοδότηση του έργου ανάπλασης του Πάρκου Μαγούλας θα πραγματοποιηθεί μέσω των 20 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφάλισε ο Δήμος Ελευσίνας από το υπουργείο Εσωτερικών, με το ποσό -όπως διευκρινίζεται- να έχει ήδη δεσμευτεί από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου.

Μετά και την έγκριση από την πλευρά της Οικονομικής Επιτροπής, το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί το επόμενο διάστημα.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Αθανάσιος Μαυρογιάννης: «Η έγκριση και παραλαβή της δωρεάς μελέτης από τον δήμο μας για την ανάπλαση του Πάρκου της Μαγούλας αποτελεί ακόμα ένα βήμα για την άμεση δημοπράτηση του έργου. Με την ολοκλήρωση του έργου, επιδίωξή μας είναι η αισθητική αναβάθμιση και ανάπτυξη της περιοχής, η ανάδειξη της ομορφιάς της και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.

Στο νέο Πάρκο, ενισχύεται το πράσινο που αναπτύσσεται καθ’ όλη την επιφάνεια του Πάρκου, διατηρείται και αναβαθμίζεται το θεατράκι, αναβαθμίζονται οι υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις και διαμορφώνονται νέες. Τέλος, η υφιστάμενη παιδική χαρά αναβαθμίζεται και επεκτείνεται. Πιστεύουμε ότι με την ολοκλήρωση του έργου το νέο Πάρκο Μαγούλας θα αποτελέσει πόλο έλξης όχι μόνο για τους κατοίκους του δήμου μας αλλά και ευρύτερα για τους κατοίκους των γύρω περιοχών».

Για την εξέλιξη αυτή, ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, ανέφερε: «Επιτέλους, μετά από χρονοβόρες και δύσκολες διαδικασίες, τις οποίες ξεπερνάμε, η Μαγούλα πρόκειται να αποκτήσει ένα Πάρκο σύγχρονων προδιαγραφών. Πολλά από τα μεγάλα προβλήματα, που κάποτε φάνταζαν δυσεπίλυτα, βρίσκουν τη λύση τους, ως απόρροια της σκληρής δουλειάς που καθημερινά καταβάλλουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Αθανάσιο Μαρτίνο για τη δωρεά της μελέτης και για τη σταθερή του παρουσία στα ζητήματα που αφορούν στην πόλη μας».

Πηγή; attica24.gr