Σέρρες: Μια σημαντική δράση για τη δωρεά σχολικών ειδών

Δώρισε σχολικά είδη – χάρισε χαμόγελα

Κοινή δράση  Κ.Ε.ΔΗ.Σ. – Αντιδημαρχία Παιδείας – Σύλλογος «Σερραίες Μανούλες»

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.), σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας και τον σύλλογο «Σερραίες Μανούλες»,  πρόκειται να πραγματοποιήσουν την εθελοντική δράση: «Δώρισε σχολικά είδη – χάρισε χαμόγελα», με σκοπό την ηθική και υλική αρωγή των οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και με γνώμονα την αγάπη για το παιδί.

Στόχος της εθελοντικής δράσης είναι η συγκέντρωση σχολικών ειδών, όπως τσάντες, κασετίνες, χαρτικά κ.α., τα οποία είναι  είτε μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση, είτε καινούρια , προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών, που ανήκουν σε οικονομικά ασθενέστερες ομάδες.

Κατά τη διάρκεια τη συνέντευξης τύπου η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) κ. Χρυσάνθη Παλάζη Τσοχατζίδητόνισε: «Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς η Κ.Ε.ΔΗ.Σ., η Αντιδημαρχία Παιδείας και ο Σύλλογος Σερραίες Μανούλες αποφασίσαμε από κοινού να προχωρήσουμε στη δράση «Δώρισε σχολικά είδη – Χάρισε χαμόγελα»,  στο πλαίσιο ενίσχυσης και ανακούφισης των οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Σκοπός της δράσης είναι η συλλογή σχολικών ειδών, τα οποία θα μοιράζονται σε οικογένειες ευάλωτων κοινωνικά ομάδων με παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, που δυσκολεύονται να καλύψουν βασικές καθημερινές τους ανάγκες. Θα επιδείξουμε απόλυτο σεβασμό και προσοχή στα προσωπικά δεδομένα, ώστε να μην γνωστοποιηθούν σε καμία περίπτωση τα στοιχεία των παιδιών και των οικογενειών τους. Σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι όσοι επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια μπορούν να φέρουν τσάντες ή σχολικά είδη καινούρια ή μεταχειρισμένα αλλά σε καλή κατάσταση στην Κ.Ε.ΔΗ.Σ. ή να μας αναφέρουν αν έχουν υπόψη τους οικογένειες που χρίζουν βοήθειας.»

ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ιωάννης Δεσποτίδης επισήμανε: «Χαιρετίζουμε με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία αυτή και συμμετέχουμε στη δράση. Από την πλευρά της η Αντιδημαρχία Παιδείας, σε συνεργασία και σύμπραξη με τους διευθυντές των σχολείων, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε τις ανάγκες των παιδιών σε σχολικά είδη πάντα με απόλυτο σεβασμό και σύνεση στα προσωπικά δεδομένα και με τη διακριτικότητα που απαιτείται. Ελπίζουμε η συνεργασία αυτή να αποδώσει καρπούς και να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ώστε ο Σεπτέμβριος να βρει τα παιδιά στο σχολείο με την τσάντα τους και όλα όσα χρειάζονται για να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα τις μαθητικές τους δραστηριότητες.»

Πηγή: serraikanea.gr