Ελληνοαμερικανοί εθελοντές στις λαϊκές αγορές Αθήνας & Θεσσαλονίκης

Το πρόγραμμα “Μπορούμε στη Λαϊκή” στήριξαν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, 38 Ελληνοαμερικανοί εθελοντές του Greek America Corps.

Οι εθελοντές του Greek America Corps του Greek America Foundation συμμετείχαν σε 33 δράσεις του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή» στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη σώζοντας και προσφέροντας περισσότερα από 7.500 κιλά περισσευούμενα φρούτα και λαχανικά σε κοινωφελείς φορείς για τη στήριξη ανθρώπων σε διατροφική ανασφάλεια.

Σύμφωνα με τον Anthony Presti, εθελοντή του Greek America Corps: «H συνεργασία με το Μπορούμε ως μέρος του προγράμματος εθελοντισμού του Greek America Corps με βοήθησε να εκτιμήσω μια άλλη πλευρά της Ελλάδας την οποία δεν είχα την ευκαιρία να προσέξω ως τώρα. Η δουλειά που κάνει το Μπορούμε είναι κάτι που πολύ συχνά παραβλέπουμε αλλά είναι πολύ σημαντική για την αυτάρκεια της Ελλάδας. Οι άνθρωποι του Μπορούμε είναι στ’ αλήθεια “πολεμιστές που σώζουν φαγητό” και η νοοτροπία τους ότι “καμία μερίδα φαγητού δεν πρέπει να πάει χαμένη” είναι αυτή που ελπίζω πολλοί άνθρωποι να ακολουθούν στην καθημερινότητα τους!»

Το Greek America Corps είναι εθελοντικό πρόγραμμα της ελληνοαμερικανικής πρωτοβουλίας Greek America Foundation που έχει ως στόχο τη συμμετοχή των μελών της σε εθελοντικές δράσεις και προγράμματα μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στην Ελλάδα.

Πηγή: boroume.gr