Ο Αρχιεπίσκοπος Κεντρικής Αμερικής Αθηναγόρας στην «Ογκολογική Μονάδα Παίδων»

Κώστας Μαστοράκης, Αρχιεπίσκοπος Κεντρικής Αμερικής, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Μανώλης Παπασάββας

Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κεντρικής Αμερικής κκ.Αθηναγόρας, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηναγόρα υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» κύριος Μανώλης Παπασάββας καθώς και μέλη των ΔΣ των Σωματείων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κεντρικής Αμερικής για την συγκινητική του πρωτοβουλία να επισκεφθεί τα παιδιά της Μονάδας, τονίζοντας την σημασία που έχει η συμπαράσταση της Εκκλησίας και της απανταχού ελληνικής ομογένειας στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηναγόρας και ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος με την οικογένεια της ΕΛΠΙΔΑΣ

«Η στήριξη του έργου μας από την Εκκλησία, η οποία διαχρονικά στέκεται στο πλευρό μας με κάθε τρόπο αγκαλιάζοντας το έργο μας, έχει για εμάς ιδιαίτερη αξία.  Πολύτιμος σύμμαχός μας, όμως, και αρωγός στο έργο μας είναι πάντοτε και  η ελληνική ομογένεια, η οποία αποτελεί για όλους μας μια ακόμα Ελλάδα με αστείρευτη αγάπη για την πατρίδα και διάθεση προσφοράς που ξεπερνά τα σύνορα.  Γνωρίζω πολύ καλά την αγάπη σας για τα παιδιά, την ξεχωριστή σας ευαισθησία,  όπως γνωρίζω καλά και την μεγάλη σας αφοσίωση στα καθήκοντα του Αρχιεπισκόπου Κεντρικής Αμερικής.  Ο μεγάλος σας αγώνας για να φτάσει παντού το μήνυμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας για αγάπη, αλληλεγγύη και προσφορά στον συνάνθρωπο είναι συγκινητικός» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη.

Η κυρία Βαρδινογιάννη, θέλοντας να ευχαριστήσει τον Αρχιεπίσκοπο Κεντρικής Αμερικής για την στήριξή του, τού απένειμε την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και στη συνέχεια τοποθέτησαν μαζί στον «Τοίχο των Αστεριών της ΕΛΠΙΔΑΣ» το αστέρι της «Αρχιεπισκοπής Κεντρικής Αμερικής».

Ο Σεβασμιώτατος, από την πλευρά του, ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη, τονίζοντας την σπουδαιότητα του έργου της «ΕΛΠΙΔΑΣ»:  «Το έργο της κυρίας Βαρδινογιάννη είναι ένα έργο αγάπης, ένα έργο που κάνουν οι άγγελοι και αυτό που βλέπω σήμερα εδώ πραγματικά με συγκινεί.  Χαίρομαι γιατί βλέπω ότι υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν τον εαυτό τους για τον συνάνθρωπο και θέλω να ξέρετε ότι με όλες μας τις δυνάμεις θα είμαστε στο πλευρό σας».

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος ξεναγήθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, ενημερώθηκε αναλυτικά από γιατρούς και νοσηλευτές για τον τρόπο λειτουργίας της Μονάδας και επισκέφθηκε τους μικρούς ασθενείς.