Βρετανοί θα κάνουν τον γύρο της Ρόδου με το διπλό τους ποδήλατο για καλό σκοπό!

Η Susan και ο Martin Collin επισκέπτονταν το νησί μας για τις διακοπές τους από τη Βρετανία για περισσότερα από 30 χρόνια, μέχρι που τον Ιανουάριο του 2020 κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την μεγάλη τους επιθυμία και να μετακομίσουν στο δεύτερο σπίτι τους, στη Ρόδο!
Όταν συνταξιοδοτήθηκαν αποφάσισαν να έχουν ως μόνιμη κατοικία τους το νησί μας και έτσι εγκαταστάθηκαν στους Πεύκους όπου πλέον βρίσκεται το σπίτι τους και περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους κυρίως κάνοντας διπλό ποδήλατο στην ευρύτερη περιοχή της νότιας Ρόδου.
Όπως λέει το ζευγάρι Βρετανών στη «δημοκρατική», από τότε που μετακόμισαν στη Ρόδο περνούν πολλές ώρες κάνοντας ποδήλατο και σκέφτηκαν να συνδυάσουν την αγάπη τους για το άθλημα και για το νησί μας για καλό σκοπό!
Ετσι, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 η Susan και ο Martin Collin θα κάνουν τον γύρο της Ρόδου με το διπλό τους ποδήλατο, είναι μια απόσταση 200 περίπου χιλιομέτρων, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα τα οποία θα διατεθούν για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου το οποίο εξυπηρετεί την περιοχή που διαμένουν.
Μάλιστα, το ζευγάρι έχει ήδη ξεκινήσει τις προπονήσεις του ώστε να είναι έτοιμο στις 2 Οκτωβρίου για την μεγάλη προσπάθεια και έχει ανοίξει σχετική σελίδα στο διαδίκτυο (https://justgiving.com/crowdfunding/susan-collin-1) όπου όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει δωρεά για την ενίσχυση του σκοπού. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 1.060 λίρες Αγγλίας από Βρετανούς πολίτες που συνδράμουν την προσπάθεια της Susan και του Martin. Ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν 1.500 λίρες, όμως όπως φαίνεται το ποσό θα καλυφθεί και με το παραπάνω καθώς είναι αρκετοί εκείνοι που επιθυμούν να στηρίξουν την πρωτοβουλία των Βρετανών.
Όπως είπαν στη «δημοκρατική» θα ξεκινήσουν το πρωί της Κυριακής με το διπλό ποδήλατο από τους Πεύκους ακολουθώντας τη διαδρομή Γεννάδι-Κατταβιά-Απολακκιά-Μονόλιθο-Σιάννα- Κρητηνία-Σορωνή-πόλη Ρόδου-Φαληράκι-Μαλώνα-Λίνδο και επιστροφή στους Πεύκους, μια διαδρομή που εκτιμούν ότι θα διαρκέσει 10 με 12 ώρες.
«Από τότε που συνταξιοδοτηθήκαμε απολαμβάνουμε και οι δύο το ποδήλατο και καθώς επισκεπτόμασταν το νησί για πάνω από 30 χρόνια, μας φάνηκε ως μια καλή πρόκληση να συνδυάσουμε την αγάπη μας για το ποδήλατο και την αγάπη μας για τη Ρόδο και σκεφτήκαμε ότι είναι ένας τρόπος να μαζέψουμε χρήματα για καλό σκοπό. Ολα τα χρήματα που συγκεντρώνονται θα διατεθούν για την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου», λέει το ζευγάρι επισημαίνοντας πως όποιος επιθυμεί να στηρίξει την προσπάθειά τους, μπορεί να επισκεφθεί τη σελίδα και να κάνει μια δωρεά, να γράψει εμψυχωτικά λόγια ή ακόμα και να κάνει μαζί τους ποδήλατο σε όποιο στάδιο της διαδρομής επιθυμεί.
«Θέλουμε να στηρίξουμε το τοπικό Κέντρο Υγείας καθώς όλα τα Κέντρα Υγείας χρειάζονται υποστήριξη, ειδικά μετά την πανδημία», λένε στη «δημοκρατική».
Να σημειωθεί ότι το ζευγάρι έχει ξεκινήσει ήδη τις προπονήσεις του και στη σχετική σελίδα που έχει ανοίξει στην πλατφόρμα δωρεών δημοσιεύουν φωτογραφίες και τα στάδια της προετοιμασίας τους μέχρι την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.
Μάλιστα την προσπάθειά τους αυτή παρακολουθούν με ενδιαφέρον και αρκετοί συμπατριώτες τους που διαμένουν στη Ρόδο αλλά και αρκετοί από τη Μεγάλη Βρετανία που επισκέπτονται τακτικά τη σελίδα για να ενημερώνονται για την πορεία των προπονήσεων και βεβαίως για να κάνουν τη δωρεά τους προς ενίσχυση του καλού σκοπού!

 Πηγή: dimokratiki.gr