Υποτροφίες από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής χορήγησε για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 υποτροφίες ύψους άνω των 300.000 δολαρίων σε 38 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Ειδικότερα, οι υποτροφίες Gioles και Malta , διατέθηκαν σε προπτυχιακούς φοιτητές, η υποτροφία Παλαιολόγου σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, ενώ η υποτροφία Τρακατέλλη διατέθηκε σε αποφοίτους της Ελληνικής Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού που συνεχίζουν περαιτέρω ακαδημαϊκές σπουδές. Τέλος, η υποτροφία Taylor, είναι διαθέσιμη σε φοιτητές που ακολουθούν μεταπτυχιακές σπουδές στους τομείς της θεολογίας, των θρησκειολογικών σπουδών ή της ποιμαντικής εκπαίδευσης.

Τα μέλη των Επιτροπών Επιχορήγησης  διορίζονται κάθε χρόνο από τοναρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ενώ κάθε αίτηση εξετάζεται  προσεκτικά για να καθοριστεί η αξιολόγηση της και να γίνει η επιλογή του υποτρόφου.

Σημειώνεται ότι τα κεφάλαια για τις υποτροφίες της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής διατίθενται από δωρεές που γίνονται για συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς σκοπούς και τις διαχειρίζονται επαγγελματίες επενδυτικοί σύμβουλοι.

Πηγή: ertnews.gr