ΤΟ OPEN HOUSE THESSALONIKI ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 10 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι αιτήσεις εθελοντών για το OPEN HOUSE Thessaloniki 2022 θα είναι ανοιχτές έως τις 10 Οκτωβρίου – Τι περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα
Η μεγαλύτερη αρχιτεκτονική γιορτή της Θεσσαλονίκης γιορτάζει φέτος τα δέκα χρόνια και επιστρέφει δυναμικά στις 26 & 27 Νοεμβρίου 2022 με ένα πρόγραμμα γεμάτο επετειακές εκδηλώσεις: ξεναγήσεις ειδικού ενδιαφέροντος, διαδρομές, διαγωνισμούς, επετειακά προϊόντα κα. 
Οι αιτήσεις εθελοντών για το OPEN HOUSE Thessaloniki 2022 θα είναι ανοιχτές έως τις 10 Οκτωβρίου.
Όσοι θέλουν να είναι μέρος αυτής της μεγάλης ομάδας μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.openhousethessaloniki.gr/volunteers/application/
Το OPEN HOUSE Thessaloniki 2022 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με τη χρηματοδότηση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υποστηρίζεται ενεργά από τον δήμο Θεσσαλονίκης.
Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει:
OPEN TOURS 26&27.11
Η κύρια δράση του ΟΗΤ είναι το σαββατοκύριακο των αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων σε κτίρια δημόσια και ιδιωτικά, σύγχρονα και ιστορικά, μνημεία, σχολεία, κατοικίες, ξενοδοχεία, γραφεία κ.α. Οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται από τους 500 εθελοντές της εκδήλωσης.
MADE in Thessaloniki 19&20.11
Η πρωτότυπη αυτή παράλληλη δράση περιλαμβάνει ξεναγήσεις σε χώρους δημιουργίας και παραγωγής, με στόχο να γνωρίσει το κοινό τη δημιουργική κοινότητα της πόλης, καθώς και τις παραγωγικές διαδικασίες που κρύβει κάθε επάγγελμα. Οι ξεναγήσεις γίνονται από τους ίδιους τους δημιουργούς και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται, χρησιμοποιώντας σύγχρονες και παραδοσιακές μεθόδους. Το MADE in Thessaloniki ξεκίνησε ως παράλληλη δράση το 2015 κι έκτοτε καθιερώθηκε, με τη συμμετοχή περίπου 10-20 δημιουργών κάθε χρόνο.

OPEN SCHOOL 25.11
H εκπαιδευτική δράση του ΟΗΤ επιστρέφει φέτος την Παρασκευή 25.11! Πρόκειται για αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις σε ορισμένα κτίρια του προγράμματος οι οποίες πραγματοποιούνται από τους εθελοντές της εκδήλωσης και απευθύνονται σε μαθητικά και άλλα οργανωμένα γκρουπ.
OPEN WALKs 26&27.11
Η ενότητα των θεματικών διαδρομών εντάχθηκε τα τελευταία χρόνια στο πρόγραμμα των παράλληλων δράσεων του ΟΗΤ και γνώρισε αμέσως πολύ μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό. Οι διαδρομές έχουν ως στόχο να μας γνωρίσουν άγνωστες πλευρές της πόλης και λειτουργούν συμπληρωματικά με την κύρια δράση.
Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσαν να λείπουν και  οι καθιερωμένοι διαγωνισμοί του Open House Thessaloniki:
OPEN PHOTO: Ο διαγωνισμός φωτογραφίας, που διεξάγεται κάθε χρόνο στο instagram, δίνει στο κοινό την ευκαιρία να μοιραστεί την εμπειρία του και τη ματιά του. Είναι ανοιχτός σε όλους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, λάτρεις της αρχιτεκτονικής, της Θεσσαλονίκης και του OPEN HOUSE Thessaloniki.
OPEN VOTΕ: Διαγωνισμός για το βραβείο κοινού δίνει τη δυνατότητα στους θεατές της δράσης να ψηφίσουν το αγαπημένο τους virtual tour και την αγαπημένη τους διαδρομή.
Στο πρόγραμμα υπάρχει ακόμα και το διαδικτυακό κομμάτι της εκδήλωσης όπως έχει άλλωστε καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια. (OPEN OFFICE – συνεντεύξεις με αρχιτεκτονικά γραφεία της πόλης)
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις παράλληλες δράσεις και τους διαγωνισμούς του ΟΗT 2022 θα βρείτε εδώ: http://www.openhousethessaloniki.gr/events/
Για προτάσεις έργων- κτιρίων που θα θέλετε να ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΟΗΤ 2022 μπορείτε να στείλετε email με φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες στο info@openhousethessaloniki.gr μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: voria.gr