Τρίκαλα: Δωρεά ύψους 750 χιλιάδων ευρώ από ανώνυμο συμπολίτη

Δωρεά ύψους 750 χιλιάδων ευρώ από συμπολίτη που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αποδέχθηκε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων, προκειμένου να κατασκευαστεί πλήρες σύγχρονο αθλητικό κέντρο με γήπεδα τένις και μπάσκετ στη Σωτήρα.

Μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, Χρήστος Βουτσέλας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είναι ένας από τους όρους που έβαλε ο δωρητής, να μην αποκαλυφθεί το όνομα του. Βέβαια θα φανερωθεί σύντομα, διότι το έργο θα ολοκληρωθεί σε περίπου ένα έτος, άρα θα φέρει και το όνομα του το αθλητικό κέντρο.

Το ποσό των 750 χιλιάδων ευρώ θα αναλωθεί σε εργασίες για την κατασκευή, και αν υπάρξουν άλλα τυχόν έξοδα θα καλυφθούν από το Δήμο. Παρόλα αυτά θεωρούμε πως το ποσό είναι υπεραρκετό.

Ο δωρητής φεύγοντας από τα Τρίκαλα όταν ήταν μικρό παιδί, πήρε μαζί του μόνο τις ευχές του πατέρα του και την αγάπη για τον τόπο καταγωγής του. Και υποσχέθηκε στον εαυτό του ότι σε περίπτωση που προκόψει στη ζωή του, να διαθέσει ένα μέρος των χρημάτων που απέκτησε για τους συνδημότες του τόπου του. Έχει αγάπη μεγάλη για τα Τρίκαλα, έρχεται όποτε μπορεί, αλλά διαμένει μόνιμα στο εξωτερικό, δεν έχει σκέψεις να επιστρέψει.

Είναι μια εξαιρετική δωρεά, έτυχε της αποδοχής ολόκληροι του δημοτικού συμβουλίου και θα ολοκληρωθεί και αρκετά γρήγορα.»