Τα ξεχωριστά κοινωνικά και περιβαλλοντικά μηνύματα της ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική

Το έντονο παρών σε ζητήματα κοινωνικής ευθύνης δίνει η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, καθώς από την ίδρυση της θεωρεί ότι η κοινωνική υπευθυνότητα και οι κοινωνικές αξίες είναι άμεσα συνυφασμένες με το αγαθό της Ασφάλισης.

Δεν είναι τυχαίο ότι ανελλιπώς δημοσιεύει κάθε χρόνο ένα πλούσιο κοινωνικό απολογισμό. Η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική προσφέρει τις υπηρεσίες της προς την κοινωνία με συνέπεια, με την εμπειρία της μακρόχρονης παράδοσης που συνεχίζει και με ευελιξία απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις. «Θέλουμε σε εποχές όπου επικρατεί ανασφάλεια και αβεβαιότητα, να είμαστε κοντά στην Κοινωνία και να ενισχύουμε το αίσθημα της ασφάλειας. “Η εμπιστοσύνη” είναι η αξία επάνω στην οποία βασίζουμε την επιτυχία και την πορεία μας όλα αυτά τα χρόνια και που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής μας ταυτότητας δεδομένου ότι συνδέεται άρρηκτα με την “Ασφάλεια”», αναφέρει η διοίκηση στον τελευταίο κοινωνικό απολογισμό.

Στο πλαίσιο αυτής της κοινωνικής υπευθυνότητας η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική στήριξε με απόλυτη επιτυχία την φιλόδοξη πρωτοβουλία της XTERRA Greece – TRIMORE Sport Events να σχεδιάσει και να εκτελέσει σε δύο φάσεις, μια όμορφη, δυναμική και ταυτόχρονα χρήσιμη περιβαλλοντική δράση κοινωνικής υπευθυνότητας, καλώντας τους κολυμβητές Open Water να «ελευθερώσουν» το γαλάζιο τους, που τόσο αγαπούν. Βασικός στόχος της δράσης είναι να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του κόσμου.  

«Η ΜΙΝΕΤΤΑ Αασφαλιστική είναι μία εταιρεία με έντονη δέσμευση στην κοινωνική υπευθυνότητα, από την ίδρυση της μέχρι και σήμερα. Με χαρά λοιπόν, στηρίζουμε σήμερα αυτήν την ξεχωριστή περιβαλλοντική δράση, μια δράση που διοργανώνει η XTERRA Greece – TRIMORE Sport Events σε συνεργασία με τον επίτιμο Ambassador της και θαυμαστό υπεραθλητή Σπύρο Χρυσικόπουλο, τον οποίον επίσης στηρίζουμε. Είναι μια δράση που σίγουρα δίνει ένα ξεχωριστό κοινωνικό και περιβαλλοντικό μήνυμα και αποτύπωμα στην κοινωνία. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που είμαστε εδώ και μην ξεχνάμε ότι όλοι μπορούμε να συνεισφέρουμε σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον», δήλωσε η κα. Άννα Πιαλίδου, Marketing ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική .

Η πρωτοβουλία ονομάζεται «Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον!» και θα επιχειρήσει να οργανώσει τον εντοπισμό/καταγραφή της θέσης και ακολούθως τη σταδιακή απομάκρυνση των ελαστικών οχημάτων από το βυθό των θαλασσών της χώρας μας.

Η αρχή έγινε το Σαββατοκύριακο 8-9 Οκτωβρίου, στην Α΄Πλαζ Βούλας – ATHINES By The Sea, η οποία θα φιλοξενήσει στις 15-16 Οκτωβρίου το 9ο XTERRA Open Water Swimming Challenge 2022, τον μεγάλο κολυμβητικό αγώνα της XTERRA Greece. Συγκεκριμένα, από το βυθό παραπλεύρως της Υδρούσας, το νησάκι απέναντι από τη Βούλα, ο περίπλους του οποίου περιλαμβάνεται στη διαδρομή των 5k & 10k του αγώνα, ανασύρθηκαν 26 ελαστικά μεγάλης διάστασης (φορτηγών/τρακτέρ).

Πολύτιμος αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια, στάθηκε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, και προσωπικά ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Η πρωτοβουλία στηρίζεται από την ECOELASTIKA, του μοναδικού εγκεκριμένου από την Πολιτεία φορέα, υπεύθυνου για την οικολογική διαχείριση των ελαστικών μετά το τέλος του κύκλου της ζωής τους. 

Η δράση έχει εξασφαλίσει την έγκριση της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, της Κτηματικής Υπηρεσίας Αθηνών και της Αρμόδιας Λιμενικής Αρχής Σαρωνικού και πρόκειται να αποτελέσει υποδειγματική/πρότυπη διαδικασία σε όλα της τα στάδια, εποπτευόμενη από τον αρμόδιο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Σε μια προσπάθεια ευρύτερης ευαισθητοποίησης και συμμετοχής στη δράση, με οδηγό τον επίτιμο Ambassador της και θαυμαστό υπεραθλητή Σπύρο Χρυσικόπουλο, με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή και σε γιορτινό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στο τερέν του XTERRA O.W.S. Challenge, ως παράλληλη και συμβολική δράση, ανοικτή αναγνωριστική προπόνηση έμπνευσης και παρακίνησης κολυμβητών Open Water.

Παρούσα και η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών ΕΠΟΜΕΑ με τον εκπρόσωπο της τον  μετεωρολόγο κ. Τάσο Αρνιακό να δηλώνει στο ότι η ΕΠΟΜΕΑ έχει σημαντική κοινωνική προσφορά.

Πηγή: nextdeal.gr