Οι καρδιές του Αλίμου γεμίζουν με πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό

Οι μεταλλικές καρδιές του Δήμου Αλίμου γεμίζουν με πλαστικά καπάκια © Δήμος Αλίμου

Ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης μιλά για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία

Οι μεταλλικές καρδιές του Δήμου Αλίμου για τα πλαστικά καπάκια – Το επιτυχημένο project ανακύκλωσης και η έμπρακτη στήριξη σε ΑΜΕΑ

Ο Άλιμος είναι από τους δήμους στην Αττική που εδώ και καιρό δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανακύκλωση. Μια σύντομη βόλτα στις γειτονιές της πόλης αρκεί για να γίνει άμεσα αντιληπτό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενθαρρύνει με κάθε τρόπο την ανακύκλωση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι καφέ κάδοι για τα οικιακά απόβλητα (τροφές κ.λπ), οι οποίοι βρίσκονται σχεδόν παντού.

Όταν αυτή η μέριμνα «να μην πηγαίνει τίποτα χαμένο» έρχεται να συναντήσει την ευαισθητοποίηση σε θέματα ατόμων με αναπηρία, το αποτέλεσμα είναι οι μεταλλικές καρδιές σε διάφορα σημεία του Δήμου Αλίμου, οι οποίες γεμίζουν με πλαστικά καπάκια.

Τα καπάκια αυτά χρησιμοποιούνται στη συνέχεια για να αγοραστεί ένα αμαξίδιο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από συμπολίτη με κινητικά προβλήματα.

Όπως εξηγεί ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, μιλώντας στην Athens Voice, ο δήμος υλοποίησε το συγκεκριμένο project, ακολουθώντας την πάγια τακτική του να διευκολύνει τον πολίτη και να του προσφέρει ουσιαστικές λύσεις μια «ανάσα» από την πόρτα του.

«Το να συλλέγεις καπάκια είναι μια πρακτική που συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό. Όμως, παρατηρήσαμε πως ο κόσμος ήθελε να μαζέψει ή μάζευε καπάκια αλλά δεν ήξερε πού να τα πάει. Δεχόμασταν τηλεφωνήματα από πολίτες, οι οποίοι μας ρωτούσαν αν μαζεύουμε καπάκια και πού» αναφέρει.

Πηγή: athensvoice.gr