Ετήσια συγκέντρωση γαλόπουλων για στήριξη οικογενειών με ανάγκες

ΒΟΣΤΩΝΗ. Κοινή προσπάθεια τριών φορέων και συγκεκριμένα της Μητρόπολης Βοστώνης, της κοινότητας του Αγίου Αθανασίου του Αρλινγκτον Μασαχουσέτης και του αμερικανικού οργανισμού Home for Little Wanderers, για 25η χρονιά φέτος θα ετοιμάσουν 450 με 500 πακέτα με γαλοπούλες και όλα τα συστατικά για το γεύμα των Ευχαριστιών και θα τα διανείμουν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και φέτος παρ’ όλες τις υφιστάμενες δυσκολίες έλλειψης αρκετών ποσοτήτων γαλοπούλων και την κατακόρυφη αύξηση του κόστους τους.

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου από τις 9 μέχρι τις 11 οι εθελοντές και οι εθελόντριες θα δέχονται τις δωρεές των γαλόπουλων και των λοιπών συστατικών στο κοινοτικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο κτίριο των Γραφείων της Μητρόπολης Βοστώνης, στη διεύθυνση 50 Goddard Avenue Brookline Massachusetts. Από τις 11:30 μέχρι τις 2 το απόγευμα θα γίνει η προετοιμασία των πακέτων και στη συνέχεια οι εθελοντές και εθελόντριες θα τα διαμοιράσουν στις οικογένειες οι οποίες χρήζουν βοηθείας.

Στο ανακοινωθέν το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Μητρόπολης Βοστώνης ανάμεσα στα άλλα αναγράφεται ότι «οι οικογένειες εκείνες τις οποίες βοηθά ο Οργανισμός Home for Little Wanderers αντιμετώπιζαν ήδη κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, αλλά τώρα αντιμετωπίζουν περαιτέρω πιέσεις και προβλήματα λόγω απώλειας εισοδημάτων και ανασφάλεια σίτισής τους».

Υπογραμμίζεται στο ανακοινωθέν, πως, «βάζοντας στο τραπέζι γεύμα την Ημέρα των Ευχαριστιών είναι θεραπευτικό και επίσης θρεπτικό και παρέχει στα παιδιά και τις οικογένειες μια αίσθηση κανονικότητας και συνάφειας. Δημιουργεί το θεμέλιο για θετικές εμπειρίες και συνδέσεις για τα παιδιά και τις οικογένειες».

Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Home for Little Wanderers επί διακόσια και πλέον χρόνια έχει βοηθήσει να σταθεροποιηθούν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές κι έχει δώσει ελπίδα και προοπτική σε εμπερίστατες οικογένειες και παιδιά. Τα προγράμματα 25 συν 1 έχουν βοηθήσει χιλιάδες παιδιά από τη γέννησή τους μέχρι το 26ο έτος της ηλικίας τους. Πολλά από αυτά τα παιδιά έχουν υποστεί κακοποίηση, εγκατάλειψη, ψυχικά τραύματα ή μία προβληματική οικογενειακή ζωή.

Πηγή: ekirikas.com