Νέο Σιδηροχώρι: Προσφορά ζωής από τους εθελοντές αιμοδότες επί 12 συναπτά έτη

Επί 12 συναπτά έτη 300 περίπου αιμοδότες – κάτοικοι του οικισμού προσφέρουν εκατοντάδες μονάδες αίματος στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Την 24η εθελοντική αιμοδοσία διοργάνωσαν το πρωί της Κυριακής 27 Νοεμβρίου οι εθελοντές αιμοδότες του Νέου Σιδηροχωρίου, οι οποίοι προσήλθαν για ακόμη μια φορά προκειμένου να προσφέρουν το πολύτιμο δώρο ζωής στους έχοντες ανάγκης.

Η εθελοντική αιμοδοσία στο Νέο Σιδηροχώρι διοργανώνεται, με τη συνεργασία της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Κομοτηνής και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης, επί 12 συναπτά έτη και σε αυτήν συμμετέχουν 300 περίπου αιμοδότες – κάτοικοι του οικισμού, οι οποίοι προσφέρουν εκατοντάδες μονάδες αίματος δύο φορές τον χρόνο στο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Η υπεύθυνη της αιμοδοσίας κ. Εύα Τσουρπουδή – Λαμπρινού δήλωσε συγκινημένη από την ανταπόκριση των κατοίκων του χωριού, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στην αιμοδοσία.

«Οι περισσότεροι αιμοδότες είναι τακτικοί, πολύ ευαισθητοποιημένοι και είναι ένα χωριό που ότι τους πεις θα το κάνουν όταν είναι για το καλό. Είμαι πάρα πολύ συγκινημένη», δήλωσε για να προσθέσει ότι «δεν μπορώ να φανταστώ άλλο χωριό με τόση προθυμία στην αιμοδοσία. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων και όσο μπορώ θα έρχομαι από την Αθήνα. Είμαι 74 ετών και έχω κορίτσια νέα μαζί μου. Η επόμενη από μένα θα είναι Νόνα Ταρσή, η οποία είναι πάντα εδώ. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους αιμοδότες μας, όλους τους συγχωριανούς οι οποίοι τρέχουν».

Στην αιμοδοσία του Νέου Σιδηροχωρίου συμμετείχε και η παράταξη της «Σύμπραξης Προοπτικής» με τον επικεφαλής Αντώνη Γραβάνη, τον Κώστα Μάινα και τον Βαγγέλη Λαφτσή καθώς και τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, Πέτρος Ζωγράφου και Γιάννης Κυριαζής.

«Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε τη σημασία του να δίνουμε αίμα γιατί χαρίζουμε ζωή. Γίνεται μια εξαιρετική δουλειά εδώ από το σύλλογο, τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και φυσικά είμαστε εδώ για να στηρίζουμε τέτοιες σημαντικές κοινωνικές πρωτοβουλίες που βασίζονται στον εθελοντισμό»,δήλωσε ο Αντώνης Γραβάνης.

Πηγή: fonirodopis.gr