Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε τον Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ

Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ, ο οποίος λειτουργεί από το 1923 είχε την ανώτερη τιμή να υποδεχτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδος Κο Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση του προέδρου του Ιδρύματος Κου Κωνσταντίνου Τίγκα, προκειμένου να εγκαινιάσει τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συνδέσμου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για το πρόγραμμα που προσφέρει ο Σύνδεσμος στους συνανθρώπους και στα παιδιά που έχουν ανάγκη από στήριξη, περίθαλψη, στέγαση, σίτιση, ώστε να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς, να μετακινούνται, να εργάζονται, να σπουδάζουν, να συμμετέχουν ενεργά και ισότιμα σε κάθε τομέα της κοινωνικής μας ζωής.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στον Αγιασμό, συνομίλησε με τα παιδιά και το προσωπικό και στο τέλος ξεναγήθηκε στους ανακαινισμένους χώρους του Συνδέσμου. Επίσης, παρευρέθηκαν η κα Κορωναίου-Κάμπα Σοφία, Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα και η κα Τσακιροπούλου Ελευθερία, Διευθύντρια Γραφείου της Υπουργού κας Φωτίου.
Στο Φορέα μας φιλοξενούνται άτομα όλων των ηλικιών.

Ο Σύνδεσμος δύναται να περιθάλψει και να φιλοξενήσει και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, κατόπιν σχετικής αξιολόγησης της Διεπιστημονικής Ομάδας, λαμβανομένων υπόψη παράλληλα και των κοινωνικών αναγκών των εκάστοτε περιπτώσεων.

Οι περιθαλπόμενοι του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ξεπερνούν τους 290, ενώ παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες 24ωρης φιλοξενίας και υποστήριξης σε 48 ΑμεΑ, στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Ο Σύνδεσμος απασχολεί 98 άτομα εξειδικευμένου προσωπικού:

Ομάδα επαγγελματιών υγείας και εκπαιδευτικού προσωπικού συμπεριλαμβανομένων 1 Επιστημονικού Διευθυντή – Ψυχιάτρου, 1 Παθολόγου, 7 Ψυχολόγων, 7 Κοινωνικών Λειτουργών, 25 Βοηθών Νοσηλευτών και 5 Τραυματιοφορέων.

20 Εκπαιδευτικών – Ειδικών Παιδαγωγών Τμημάτων και Εργαστηρίων, με ειδικότητες όπως: εργοθεραπευτές, εκπαιδευτές εργαστηρίων, γυμναστές, μουσικοθεραπευτές.
22 Βοηθητικών Υπαλλήλων που συμβάλλουν καθοριστικά στην καθημερινή φροντίδα, μεταφορά, σίτιση και περίθαλψη των φιλοξενουμένων στις δομές του Συνδέσμου.

10 Διοικητικών Υπαλλήλων που με ενδιαφέρον αγάπη και φροντίδα καθημερινά είναι δίπλα στα παιδιά.Το προσωπικό μας επιλέγεται με επιστημονικά κριτήρια και με άξονα το βαθμό κατάρτισης και εμπειρίας στη φροντίδα ατόμων με αναπηρία. Πέρα από τα τυπικά κριτήρια, ωστόσο όλοι οι συνεργάτες μας προσφέρουν απλόχερα την αγάπη, τη φροντίδα και το ειλικρινές τους ενδιαφέρον στους περιθαλπόμενους μας, δημιουργώντας μια όμορφη, δημιουργική οικογένεια που συνεχώς μεγαλώνει.