Λέμε όχι στην έμφυλη βία και την παρενόχληση στην εργασία!

Για πρώτη φορά στην ιστορία, μια μοναδική ευκαιρία να υιοθετηθεί μια διεθνής σύμβαση κατά της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία.

Στην ActionAid από την αρχή της ίδρυσής της, έχουμε επιλέξει να είμαστε στο πλευρό των γυναικών στον αγώνα τους για μία πιο δίκαιη ζωή, χωρίς βία και διακρίσεις. Για το λόγο αυτό ξεκινάμε στην Ελλάδα την εκστρατεία «Ποτέ και Πουθενά» που στοχεύει στην εξάλειψη κάθε μορφής έμφυλης βίας στο σπίτι, στο δρόμο, στη δουλειά.

Σήμερα, έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να ψηφιστεί η πρώτη διεθνής σύμβαση κατά της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία και σας ζητάμε να υπογράψετε την επείγουσα έκκλησή μας!

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέχρι και έξι στις δέκα εργαζόμενες (ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή) έχουν υποστεί κάποια μορφή παρενόχλησης. Στην ΕΕ μεταξύ του 40 – 50% των γυναικών έχουν δεχθεί σεξουαλικές προτάσεις, σωματικά αγγίγματα και άλλες μορφές σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία τους.

Στις 10–21 Ιουνίου 2019, όλες οι χώρες του κόσμου θα συνεδριάσουν στη Γενεύη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας και θα υιοθετήσουν την πρώτη διεθνή σύμβαση που θα είναι δεσμευτική, θα ορίζει για πρώτη φορά διεθνώς τι σημαίνει “βία και παρενόχληση στην εργασία” και θα προστατεύει όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους εργασίας είτε πρόκειται για υπαλλήλους, είτε πρόκειται για εργάτριες, είτε πρόκειται για αγρότισσες, είτε πρόκειται για γυναίκες που εργάζονται σε αδήλωτη εργασία.

Στην ActionAid πιέζουμε με συναντήσεις και επιστολές τους εκπρόσωπους της Ελλάδας, τη ΓΣΕΕ, τον ΣΕΒ και το Υπουργείο Εργασίας, να υποστηρίξουν μια διεθνή σύμβαση που θα στείλει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι η βία και η παρενόχληση στην εργασία είναι μη αποδεκτή και απαιτεί την άμεση και αμέριστη προσοχή μας.

Υπογράψτε την επείγουσα έκκληση και δυναμώστε τη φωνή μας να ακουστεί όσο πιο δυνατά γίνεται!

Διαβάστε περισσότερα εδώ: