Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων: αφιέρωμα στην ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Με βλέμμα στραμμένο στην 19η Μαΐου 1919, τη θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από την τραγική ημερομηνία στην ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού, ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων διοργάνωσε την Κυριακή 12 Μαϊου 2019 με μεγάλη τιμή εκδήλωση αφιέρωμα στην ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας του Πειραιά.

Την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση μνήμης με τίτλο:”Πειραιάς… η πρώτη γη και η πρώτη θάλασσα” παρακολούθησαν με συγκίνηση χιλιάδες θεατές στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Το καλλιτεχνικό δρώμενο Τιμής & Μνήμης στους αδικοχαμένους Έλληνες του Πόντου που διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ Δ.ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ, του ΠΟΛΙΤΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ «ΜΝΗΜΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ», της ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ και της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε από τον πρόεδρο του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και Κέντρων UNESCO κ. Ιωάννη Μαρωνίτη, ο οποίος τόνισε πως οι εκδηλώσεις μνήμης μπορούν να είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στα 353 χιλιάδες θύματα της δεύτερης μεγαλύτερης Γενκτονίας του 20ού αιώνα. To παρών στην εκδήλωση έδωσαν σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής των γραμμάτων, των τεχνών και της επιχειρηματικής κοινότητας, εκπρόσωποι του τύπου, εθελοντικών και ανθρωπιστικών φορέων.