Τελετή υπόσχεσης των νέων εθελοντών των τμημάτων Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κιλκίς

Σε κλίμα χαράς, συγκίνησης και Ερυθροσταυρικού πνεύματος πραγματοποιήθηκε (14/1) η τελετή υπόσχεσης των νέων εθελοντών των τμημάτων Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κιλκίς, καθώς και η απονομή προαγωγών στους παλαιότερους εθελοντές του Τμήματος.

Σε κλίμα χαράς, συγκίνησης και Ερυθροσταυρικού πνεύματος πραγματοποιήθηκε η τελετή υπόσχεσης των νέων εθελοντών των τμημάτων Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κιλκίς, καθώς και η απονομή προαγωγών στους παλαιότερους εθελοντές του Τμήματος.Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τα μουσικά ακούσματα από τη παιδική χορωδία του Πολυανειου ωδείου Κιλκίς και υπό τη διεύθυνση της σοπράνο, κας Βάσω Βαιουλη. Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς κα Αικατερίνη Φραγγίδου, αφού καλωσόρισε όλους τους νέους εθελοντές, παρουσίασε ένα σύντομο διοικητικό απολογισμό με τις δράσεις του Περιφερειακού Τμήματος τα τελευταία χρόνια.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, δίνοντας έτσι τη χαρά στους νέους και τους παλιούς εθελοντές να παραλάβουν τα πτυχία και τις διακρίσεις από τον ίδιο. Ο Πρόεδρος στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων, την αναγκαιότητα της συνεχούς ύπαρξης και Εκπαίδευσης νέων εθελοντών, αφού με την ουσιαστική δράση και προσφορά τους διατηρούν ζωντανή τη μακρά ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς κ. Γεώργιος Φραγγιδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Αικατερίνη Ζιούτα, η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γ.Ν. Κιλκίς Γ. Ν. Κλικίς κα Αθηνά Κολεσίδου, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πολυανης & Κιλκισίου Π. Απόστολος Πορτοκαλίδης, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Σπανού Κιλκίς Π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς, Πύραρχος Κωνσταντίνος Τσάγκαλος, ο Διοικητής ΠΚΕΕΥΕ κ. Θωμάς Γαβρανόπουλος, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς κ. Κωνσταντίνος Κατσιάνος, ο κ. Ευάγγελος Στρατής Μέλος του ΚΔΣ ΕΕΣ και Μέλος του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνος Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών & Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης, ο Π. Βουλευτής κ. Θεόδωρος Πασαλίδης, η Εκπρόσωπος του Βοήθεια στο Σπίτι και Εκπαιδεύτρια των εθελοντών κα Έλλη Φρεγγίδου.Σπουδαία και ιδιαίτερης σημασία ήταν η συμμετοχή από αντιπροσωπείες εθελοντών και μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης, Ελασσόνας, Ξάνθης, Δράμας, Κατερίνης, Αλεξάνδρειας, Νάουσας και Γουμένισσας.

Πηγή: hellenicmediagroup.com