Η Εθνική Ομάδα Ακρωτηριασμένων βάζει γκολ στα στερεότυπα

Οι ποδοσφαιριστές με τις πατερίτσες, δείχνουν το δρόμο σε όσους πιστεύουν ότι όλα τελείωσαν με ένα ατύχημα.

Γνωρίσαμε την Εθνική Ομάδα Ακρωτηριασμένων που βάζει γκολ στα στερεότυπα και δείχνει το δρόμο σε όσους πιστεύουν ότι όλα τελείωσαν με ένα ατύχημα.

Κάποιοι λένε ότι το παιχνίδι της ζωής μοιάζει με το ποδόσφαιρο. Πρέπει να κάνεις τάκλιν τα προβλήματά σου, να μπλοκάρεις τους φόβους σου και να σκοράρεις όταν βρεις την κατάλληλη στιγμή. Αυτό αποδεικνύουν οι παίχτες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων, που βάζουν γκολ καθημερινά σε όλα εκείνα τα στερεότυπα που αφορούν τα άτομα με αναπηρίες και εμπνέουν όσους πιστεύουν ότι όλα τελείωσαν με ένα ατύχημα.

Ήταν Μάρτιος του 2016 όταν έκαναν την πρώτη τους προπόνηση με τη συμμετοχή 4 ποδοσφαιριστών. Τώρα η ομάδα αποτελείται από 15 ποδοσφαιριστές από όλη την Ελλάδα, με μέση ηλικία τα 30 χρόνια περίπου. Η διαδικασία της προπόνησης είναι όμοια με της κάθε αθλητικής ομάδας. Έρχονται νωρίτερα στο Ζηρίνειο Στάδιο της Κηφισιάς, προετοιμάζονται στα αποδυτήρια, και ξεκινούν. Φυσικά η μεγαλύτερη πρόκληση του αγώνα είναι ότι οι ποδοσφαιριστές χρησιμοποιούν πατερίτσες. Εκεί έγκειται και η βασική δυσκολία, καθώς οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ τις πατερίτσες πριν έρθουν να παίξουν, αφού στην καθημερινότητας τους μετακινούνται με το τεχνητό μέλος.

Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων πρόσφατα αντιμετώπισε την αντίστοιχη του Βελγίου σε δύο πολύ δυνατά επίσημα φιλικά παιχνίδια στο νησί της Ρόδου. Πριν από αυτό όμως έχουν μετρήσει στο ενεργητικό τους διεθνείς διοργανώσεις, όπως το Amp Football Weekend του Μπριζ ή το Euro στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβρη του 2017 και έχουν  κατακτήσει την πρώτη θέση στο τουρνουά Amp Futbol Polska. Αυτό όμως που δεν θα ξεχάσουν ποτέ είναι το πρώτο τους παιχνίδι στην Πολωνία στη διοργάνωση τον Ιούνιο του 2017 κόντρα στην Ιαπωνία. Όπως λένε οι παίχτες: «Ήταν το πρώτο μας παιχνίδι και πραγματικά δεν ξέραμε τι να περιμένουμε. Όπως ήταν φυσιολογικό δεχθήκαμε μια πολύ βαριά ήττα, η οποία όμως μας έδειξε τις αδυναμίες μας και μας έμαθε πώς πραγματικά παίζεται αυτό το παιχνίδι, ποια είναι τα μυστικά του και οι απαιτήσεις του. Είναι ωστόσο τεράστια συγκίνηση και ευφορία για τα άλματα που κατάφεραν τα παιδιά να κάνουν μέχρι εκείνο το διάστημα, το χαρήκαμε με τη ψυχή μας».

Πηγή: athensvoice.gr