Δωρεά εργαστηριακού εξοπλισμού στο ΕΛΜΕΠΑ από τον Ροταριανού Όμιλο El Greco

Θα καλύψει τις ανάγκες της Κινητής Μονάδας Αξιολόγησης Μαθησιακών Δυσκολιών του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας LaHeRs 

Σε μία σημαντική δωρεά εργαστηριακού εξοπλισμού, αξίας 5.500 ευρώ, που θα καλύψει τις ανάγκες της Κινητής Μονάδας Αξιολόγησης Μαθησιακών Δυσκολιών του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας LaHeRs  του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (Ελ.Με.Πα.)  προχώρησε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023, ο Ροταριανός Όμιλος «Ηράκλειο “Ελ Γκρέκο»

Πρόκειται για φορητό σύγχρονο ψηφιακό εργαστηριακό εξοπλισμό αξιολόγησης του νοητικού επιπέδου και  της λεκτικής δεξιότητας διάφορων ηλικιακών ομάδων (παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού-γυμνασίου αλλά και ενήλικες) τα οποία  μέσω ειδικών εφαρμογών που συμπεριλαμβάνουν ερωτηματολόγια, χρονομέτρηση αντιδράσεων, τεστ μνήμης κ.α. θα επιτρέπουν στο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της κινητής μονάδας να αξιολογεί πληρέστερα, ταχύτερα και ασφαλέστερα τα εξεταζόμενα άτομα.


Η παράδοση έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου του Ελ.Με.Πα. μεταξύ του Προέδρου του Ρ.Ο. Ηράκλειο Ελ Γκρέκο, Στέλιου Χριστοδουλάκη και του Πρύτανη του Ελ.Με.Πα. κ. Νίκου Κατσαράκη. Στη συνάντηση παρέστησαν, η  Διευθύντρια του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και  Οδικής Ασφάλειας LaHeRs,  Επίκουρη Καθηγήτρια, Μαρία Παπαδακάκη , η Βοηθός Διοικητής Κρήτης της 2475 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ, Λίτσα Χριστοδουλάκη. η Αντιπρόεδρος του Ρ.Ο. Ηράκλειο Ελ Γκρέκο, Μαρία Σμυρνάκη, τα Μέλη, Νίκος Αγγελάκης και Ρούλα Τσαρλαμπά, καθώς και από τον Ροταριανό Όμιλο Candia, η Πρόεδρος Άννα Πετρομιχελάκη, ο Γραμματέας Ιωάννης Γιαβρίδης και η Προ Πρόεδρος, υπεύθυνη επικοινωνίας, Έλενα Κουντουράκη.

Η δωρεά ήταν μία πρωτοβουλία και συνεισφορά του Ροταριανού Ομίλου Ηράκλειο “Ελ Γκρέκο» την οποία υποστήριξαν οικονομικά η 2475 Διεθνής Περιφέρεια Ρόταρυ καθώς και ο Ροταριανοί Όμιλοι “Candia”,Πάτρας,Σαντορίνη-Οια,Σάμος,Ρεθύμνου,Χανίων,Ηρακλείου.


Κατά την συνάντηση ο Πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ Νίκος Κατσαράκης, ευχαρίστησε θερμά τον Ροταριανό Όμιλο «Ηράκλειο Ελ Γκρέκο» για την κοινωνική προσφορά του σε μία προσπάθεια να υποστηριχτεί ουσιαστικά η καινοτόμος, πολύ σημαντική δουλειά που γίνεται σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης από την Κινητή Μονάδα Αξιολόγησης Μαθησιακών Δυσκολιών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου η οποία απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα ατόμων που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες από το νηπιαγωγείο έως την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πηγή: cretalive.gr