Η Αυτού Θεοτάτη Παναγιότητα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την έκθεση «Αλέκος Φασιανός • Βαγγέλης Χρόνης. 30 χρόνια φιλίας: Ζωγραφική και ποίηση.»

Ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του κοινωφελούς πολιτιστικού ομώνυμου Ιδρύματος, κύριος Βασίλης και κυρία Μαρίνα Θεοχαράκη, υποδέχθηκαν τον Παναγιώτατο, με την παρουσία των κορυφαίων δημιουργών Αλέκου Φασιανού και Βαγγέλη Χρόνη.

Την ξενάγηση πραγματοποίησε ο Διευθυντής Εικαστικού Προγράμματος του Ιδρύματος και επιμελητής της έκθεσης, Τάκης Μαυρωτάς, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ των άλλων: «Σημαντικά έργα ζωγραφικής, σχέδια, χαρακτικά, καθώς και αντικείμενα από πηλό και μπρούτζο του μεγάλου μας ζωγράφου Αλέκου Φασιανού, αποκαλύπτουν το προσωπικό ζωγραφικό του ύφος, την συνεχή του πορεία προς το ωραίο και τη σχέση του με τον ποιητικό κόσμο του Βαγγέλη Χρόνη.

ΑΛΕΚΟΣ ΦΑΣΙΑΝΟΣ, ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΚ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΟΝΗΣ
ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ, ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΚ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

Παράλληλα, το πολύτιμο αρχείο του ποιητή με τα χειρόγραφα, τις επιστολές, τις ανέκδοτες φωτογραφίες και τις πρώτες εκδόσεις, φανερώνουν τον κοινό χρόνο της αμείωτης δημιουργικής τους δράσης.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΓΓΕΛΙΔΗ ΙΟΥΛΙΤΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ ΕΜΜΥ ΛΙΒΑΝΙΟΥ ΝΑΛΙΤΑ ΚΑΡΕΡ