Μάγεψε η Χορωδία του Αμερικανικού Πανεπιστημίου στο Bουλευτικό Ναυπλίου

Μια μοναδική μουσική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το βράδυ της Τρίτης 21ης Μαίου όσοι παρευρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.

Η Χορωδία τουAmerican University Chamber Singers υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Daniel Abraham, που ήταν καλεσμένοι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από το φιλανθρωπικό ίδρυμα George Best Costacos. Την εκδήλωση παρουσίασε η Ματίνα Αλεξάκου και προλόγισε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, ο αντιδήμαρχος Ναυπλιέων κ. Ρούτουλας Κωνσταντίνος. Ο πρόεδρος του Ιδρύματος  κ. Νικόλαος Φλώρος τόνισε τη σημαντικότητα τέτοιων εκδηλώσεων που ανάγουν τον πολιτισμό μεταξύ των δύο χωρών, προωθώντας την πολιτιστική διπλωματία.

Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιελάμβανε σπάνια έργα κλασσικού και μοντέρνου ρεπερτορίου από το Βυζάντιο μέχρι και τη σύγχρονη εποχή.

Στο τέλος της συναυλίας ο  πρόεδρος του Ιδρύματος  κ. Νικόλαος Φλώρος απένειμε τιμητικά διπλώματα του ιδρύματος για την προσφορά τους στον Πολιτισμό και τη Φιλανθρωπία στον  Μητροπολίτη Νεκτάριο, στον μαέστρο Daniel Abraham, στον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δ. Κωστούρο, στην διευθύντρια του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης κα Σταυρούλα Πανταζοπούλου, στον μαέστρο κ. Αθανάσιο Στρίκο, στην Διευθύντρια του Ελληνικού ωδείου Άργους κα Μεταξία Γκότση, Ματίνα Αλεξάκου  και στην 30μελή Χορωδία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν προσωπικότητες από το κοινωνικοπολιτικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι του Ναυπλίου.

Η εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλίου.

Η χορωδία ιδρύθηκε το 1934 από τον James McLain, τα Χορωδιακά Σύνολα του American University έχουν ακμάσει κάτω από την εξαιρετική διεύθυνση πολλών από τους πιο διάσημους μαέστρους της περιοχής της Ουάσινγκτον, όπως: Paul Calloway, NormanScribner, VitoMason, PaulHill, SondraProctorκαιEliseEisenhower. Υπό την καθοδήγηση του Daniel Abraham από το 2000, το χορωδιακό πρόγραμμα του Αμερικανικού Πανεπιστημίου συνεχίζει να ευημερεί και να διατηρεί την παράδοσή του στην αριστεία στις μουσικές επιδόσεις στο χώρο των φιλελεύθερων τεχνών.

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα GeorgeBestCostacosιδρύθηκε το 2009, με πρόεδρο στη Νεα Υορκη τον κ.Νικόλαο Φλώρο και αντιπρόεδρο Θεοδώρα Ζιώγκας και στην Ελλάδα τον πρόεδρο κ. Νικόλαο Κώστακο & Ρουλά Σαράντου.

Το Ίδρυμα διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις Ελλάδα και εξωτερικό ως φόρο τιμής στον ηθοποιό του Broadway, George best costacos. Η Πανεπιστημιακή Χορωδία “American University Chamber Singers”  παρουσίασε ένα πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών με χορωδιακή μουσική acappella υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Daniel Abraham. Στα πλαίσια της περιοδείας της η χορωδία θα εμφανισθεί επίσης στον Πειραιά, την Σύρο, τον Βόλο, την Κατερίνη, την Καβάλα και την Θεσσαλονίκη.