«Αναπηρία και πολιτισμός. Ορατότητα και αναπαράσταση» στο Onassis Channel στο YouTube

Δείτε την οnline πρεμιέρα της συζήτησης για ένα συμπεριληπτικό μέλλον

Νέο επεισόδιο με θέμα την αναπηρία στη σειρά ψηφιακών συζητήσεων της Στέγης “Society Uncensored”, στην πλατφόρμα του Onassis Channel στο YouTube.

Ποια είναι η θέση των ανάπηρων ατόμων στην ελληνική κοινωνία; Ποιον ρόλο παίζουν η τέχνη και ο πολιτισμός μας στην αναπαραγωγή στερεοτύπων και αναχρονιστικών αντιλήψεων για την αναπηρία; Το “Society Uncensored 02” συνεχίζεται με μια συζήτηση χωρίς φίλτρα για ένα θέμα επιτακτικό.

Το νέο επεισόδιο με θέμα την αναπηρία ανήκει στη σειρά ψηφιακών συζητήσεων της Στέγης“Society Uncensored” που ξεκίνησε το 2020 ως μια πηγαία ανάγκη να συζητήσουμε χωρίς λογοκρισία για όλα όσα μας απασχολούν στο «εδώ και τώρα», σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Με πάνω από 500.000 views στην πλατφόρμα του Onassis Channel στο YouTube, οι συζητήσεις προκάλεσαν σχόλια και αντιδράσεις, προβληματίζουν και ευαισθητοποιούν, ενώ ανοίγουν έναν γόνιμο διάλογο στον φυσικό και στον ψηφιακό χώρο.

Κεντρικός πυρήνας των επεισοδίων είναι το στρογγυλό τραπέζι, εκεί όπου άνθρωποι συναντιούνται για να συζητήσουν ανοιχτά και αδιαμεσολάβητα για επίκαιρα και κρίσιμα ζητήματα της εποχής και της ελληνικής κοινωνίας, ενώ οι συζητήσεις πλαισιώνονται από οπτικοακουστικό υλικό, συνεντεύξεις και στατιστικά στοιχεία που συλλέγονται από την ομάδα της Στέγης σε συνεργασία με διεθνείς φορείς.

Χωρίς λογοκρισία, εκπρόσωποι οργανώσεων με ενεργό δράση, μέλη από την πανεπιστημιακή και την καλλιτεχνική κοινότητα, από τα πεδία του ακτιβισμού και της κοινωνίας των πολιτών, της δημοσιογραφίας, της έρευνας, της νομικής εκπροσώπησης και της διακυβέρνησης, παίρνουν θέση απέναντι σε κρίσιμα και επίκαιρα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα της εποχής και του τόπου.

Αναπηρία και Πολιτισμός. Ορατότητα και Αναπαράσταση. | Society Uncensored 02

Βαθιές και ειλικρινείς συζητήσεις που αναδεικνύουν σημαντικές πλευρές της κοινωνικής μας ζωής, σε μια ανοιχτή και προσβάσιμη σε όλους και όλες ψηφιακή πλατφόρμα συνδιαλλαγής και γόνιμου διαλόγου με κοινωνικό και εκπαιδευτικό σκοπό. Η σειρά Society Uncensored δημιουργήθηκε για να ακουστεί μια πληθώρα «φωνών», με στόχο τη διάχυση διαφορετικών απόψεων, τον προβληματισμό και την ευαισθητοποίηση απέναντι σε κυρίαρχα κοινωνικά θέματα, όπως αναδεικνύονται μέσα από την τρέχουσα επικαιρότητα, τις δημόσιες συζητήσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και τα ΜΜΕ, αλλά και την καθημερινότητά μας.

Πηγή: athensvoice.gr