Καλοκαιρινά Εκπαιδευτικά Διήμερα στο Κέντρο Επιστήμης & Τεχνολογίας του ΙΕ

Στα Εκπαιδευτικά Διήμερα, που διοργανώνει αυτό το καλοκαίρι το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας, λέξεις όπως: Ομιλία, Όραση, Ακοή, Τηλέφωνα, Μηνύματα, Σηματοδοτικές Πορείες, Bluetooth, Χημική απόκριση και Γέφυρες, αποκτούν άλλο νόημα.

Τα παιδιά μαθαίνουν βασικές αρχές επικοινωνίας σε πολλά και διαφορετικά πεδία, από τα πιο γνωστά, ως τα εντελώς άγνωστα κι από τα πιο μεγάλα ως τα πιο μικροσκοπικά, ώστε στο τέλος να επιλύσουν έναν ενδιαφέροντα γρίφο!

Τα Εκπαιδευτικά Διήμερα περιλαμβάνουν πρωτότυπες και διασκεδαστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά που τελείωσαν την Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού και την A΄ Γυμνασίου. Φέτος στα Διήμερα τα παιδιά μελετούν τις βασικές αρχές της επικοινωνίας, καθώς και τις ιδιαιτερότητες και προκλήσεις που αυτή μας θέτει. Θα δουν πώς πραγματοποιείται η επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων, μεταξύ ανθρώπων και μηχανών και τι προσπάθειες γίνονται για την επικοινωνία μας με εξωγήινες μορφές ζωής.

Ακόμα, συζητάμε και πειραματιζόμαστε με τους τρόπους επικοινωνίας σε μικροσκοπική κλίμακα, είτε μεταξύ των κυττάρων ενός οργανισμού, είτε μεταξύ διαφορετικών συστημάτων εντός του ανθρωπίνου σώματος, αλλά και με αυτούς ενός μακροσκοπικού επιπέδου, όπως η επικοινωνία μεταξύ δύο πόλεων που χωρίζονται από ένα ποτάμι. Για αυτήν μας την εξερεύνηση του κόσμου της επικοινωνίας επιστρατεύουμε τις επιστήμες της Φυσικής, της Χημείας, της Βιολογίας, της Μηχανικής και της Πληροφορικής.

Μέσα από κατασκευές, εργαστήρια, workshops και πειράματα τα παιδιά εξερευνούν τον μαγικό κόσμο της επικοινωνίας και συλλέγουν πολύτιμα στοιχεία που θα πρέπει να συνδυάσουν για να βρουν τις οδηγίες για την τελική πρόκληση. Την τελευταία ημέρα, στην τελετή λήξης, τα παιδιά θα παρουσιάσουν τα κατορθώματά τους σε γονείς και φίλους.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Εκπαιδευτικών Διημέρων είναι οι εξής:

18-19 Ιουνίου, 20-21 Ιουνίου, 24-25 Ιουνίου, 27-28 Ιουνίου, 1-2 Ιουλίου, 4-5 Ιουλίου, 8-9 Ιουλίου, 11-12 Ιουλίου, 15-16 Ιουλίου, 18-19 Ιουλίου.

Το κόστος ανά παιδί είναι 26 € και περιλαμβάνει τις δραστηριότητες και τα απαραίτητα υλικά γι’ αυτές. Σε κάθε διήμερο μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι 20 παιδιά. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Για τη συμμετοχή στα Διαδραστικά Διήμερα απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 210 9469641 (Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 16:30) ή στο emaillogistics@eef.edu.gr. Η κράτηση θέσης θεωρείται έγκυρη μετά τη συμπλήρωση της αίτησης και την αποστολή της στο ίδιο email.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: Οι γονείς παρακαλούνται να έχουν φροντίσει για το κολατσιό και ένα ελαφρύ γεύμα των παιδιών, τα οποία θα καταναλωθούν στα αντίστοιχα διαλείμματα. Στον χώρο του Ιδρύματος Ευγενίδου λειτουργεί και κυλικείο. Καλό είναι τα παιδιά να έχουν μαζί κάποιο μπουφάν ή ζακέτα (θα τους χρειαστεί στο Πλανητάριο, όπου η θερμοκρασία για τεχνικούς λόγους είναι 21˚C), καθώς και ένα καπέλο για τον ήλιο.


Σημειώνεται επίσης ότι υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936 177 143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 
rd@eugenfound.edu.gr

Ακολουθεί συνοπτικά το πρόγραμμα των δύο ημερών: εδώ