Παιχνίδια και Όνειρα με τα Παιδιά των Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς

Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να βλέπουμε τα Γενναία Παιδιά μας να χαμογελούν, να παίζουν και να κοινωνικοποιούνται.

Ευχαριστούμε θερμά την Τράπεζα Πειραιώς και τα παιδιά των εργαζομένων, για την υπέροχη “συνάντησή” μας. Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς στέκεται σταθερά δίπλα μας, υποστηρίζοντας το έργο μας, και γι’ αυτό είμαστε ευγνώμονες.
Το Σάββατο 1 Ιουνίου, με την έναρξη του καλοκαιριού, 20 παιδιά του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και 20 Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, ηλικίας 5 – 8 ετών, μαζί με τους γονείς τους πέρασαν ένα διασκεδαστικό πρωινό στο φιλόξενο χώρο της ΕΛΕΠΑΠ.
Η ημέρα ξεκίνησε με την ελπιδοφόρα διαδραστική παράσταση “Η Ιστορία του Ονείρου”, που προσέφερε η κ. Εσμεράλδα Τσίχλη, με την ομάδα της. Η παράσταση αφηγείτο την ιστορία ενός «ονείρου» με την μορφή ανθρώπου, την ώρα που ένα κοριτσάκι κοιμάται. Στο δρόμο του για τον «Λόφο της Προσφοράς» συναντάει διάφορα εμπόδια, τα οποία όμως βρίσκει τον τρόπο κάθε φορά να υπερπηδήσει. Δείχνοντας ενδιαφέρον για τους άλλους, αγάπη και φροντίδα, το «όνειρο» καταφέρνει τελικά να φτάσει στον προορισμό του.
Με το τέλος της παράστασης, τα παιδιά έπαιξαν όλα μαζί στην ειδικά διαμορφωμένη Πρότυπη Παιδική Χαρά της ΕΛΕΠΑΠ. Η τελευταία, αποτελεί μία σημαντική καινοτομία καθώς επιτρέπει σε παιδιά τυπικής ανάπτυξης, αλλά και σε παιδιά με αναπηρίες, να παίξουν και να διασκεδάσουν μαζί – μέσα από ποικιλία παιχνιδιών.
Για εμάς, για την ΕΛΕΠΑΠ, ήταν η πρώτη φορά που υποδεχτήκαμε παιδιά εκτός του Προγράμματός μας στις εγκαταστάσεις μας, με σκοπό τα παιδιά να παίξουν και να δημιουργήσουν μαζί. Είμασταν πολύ χαρούμενοι αλλά και με μία μικρή αγωνία για το πώς θα αλληλοεπιδράσουν τα παιδιά. Τελικά μείναμε έκπληκτοι. Η διακριτική ευαισθησία και η ευγένεια των παιδιών, απέναντι στο διαφορετικό (και από τις δύο πλευρές) μας συγκίνησε όλους. Τα παιδιά έκαναν παρέα και έγιναν φίλοι, αλλά πρόσεχαν το ένα το άλλο να μην έρθει κανένα σε δύσκολη θέση. Όλοι ήταν ίσοι εκείνη την ημέρα, ήταν φίλοι. Αφήνοντάς τα ελεύθερα, επέδειξαν απίστευτη ενσυναίσθηση, συμπάθεια και φροντίδα. Δύο παιδιά στην Παιδική Χαρά, δίπλα δίπλα, ο Γιώργος, τυπικής ανάπτυξης πάνω στην κούνια, και ο Γιάννης, πάνω στην ειδική κούνια (καθώς δεν μπορεί να περπατήσει) έπαιζαν μαζί. Και συναγωνίζονταν γελώντας ποιο θα πάει ψηλότερα.
Αυτή η εικόνα, ένας σπόρος που φυτέψαμε στο χώμα και ποτίσαμε, ονειρευόμαστε να γεννήσει ένα καλύτερο μέλλον. Ένα μέλλον που οι ενήλικες, από παιδιά θα έχουν μάθει να δέχονται το διαφορετικό, να σέβονται τον συνάνθρωπό τους, να συμπάσχουν και να προσπαθούν να βοηθήσουν όπου μπορούν. Αυτό είναι το δικό μας Όνειρο, στην ΕΛΕΠΑΠ. Και ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να βρεθούν άνθρωποι, με όλη τη σημασία της λέξεως, για να μας βοηθήσουν να το πραγματοποιήσουμε.
Ευχαριστούμε τους ανθρώπους της Τράπεζας Πειραιώς για μια υπέροχη εμπειρία. Εις το επανιδείν.