Η Ελληνική Πρωτοβουλία συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής των αστέγων της Αθήνας με δωρεά ύψους $10.000

Το όραμα του οργανισμού Ithaca Laundry είναι να αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό ανθρώπων που βρίσκονται σε κατάσταση αστεγίας στην Αθήνα, και κυρίως να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για αυτούς, βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, Ελληνική Πρωτοβουλία θα στηρίξει με δωρεά ύψους $10,000 την μεγάλη προσπάθεια του οργανισμού.

Η συνεισφορά του THI θα βοηθήσει το Ithaca Laundry να καλύψει όλα τα λειτουργικά κόστη της κινητής του μονάδας πλυντηρίου,στο πιο πολυσύχναστο σημείο λειτουργίας της στην Αθήνα. Η μονάδα, που αποτελείται από δύο πλυντήρια και δύο στεγνωτήρια και υποστηρίζεται τόσο από το προσωπικό τουIthaca, όσο και εθελοντές, εξυπηρετεί σε κάθε μέρα λειτουργίας της 30 ανθρώπους.

Η πρόσβαση στις υπηρεσίες πλύσης ρούχων θα δώσει στους ανθρώπους που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική και κοινωνική κρίση στην Ελλάδα, μία καλύτερη ευκαιρία επανένταξής τους στην κοινωνία. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την προσφορά καθαρών ρούχων για τη διαδικασία αίτησής τους για κάποια δουλειά, αλλά και με την παροχή των απαραίτητων εργαλείων για τα επόμενα τους βήματα, όπως καθοδήγηση και συμβουλευτική.

Το Ithaca Laundry δημιουργήθηκε από 4 νέους Αθηναίους που αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια μονάδα κινητού πλυντηρίου για να εξασφαλίσουν στους αστέγους της Αθήνας καθαρά ρούχα. Έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 10.200 πλύσεις μέχρι σήμερα, το Ithaca Laundry έχει καταφέρει να προσφέρει συνολικά 61 τόνους καθαρών ρούχων σε άστεγους πολίτες. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε μηνών, τοIthaca έχει πλύνει ήδη 3τόνους ρούχων σε 120 ώρες λειτουργίας.

Μέσω της δωρεάς, το THI συνεχίζει να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και οι άστεγοι στην Ελλάδα.

Ο κ. Dean Dakolias, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του THI, δήλωσε:«Το THI είναι αφιερωμένο στην παροχή βοήθειας σε όσους βρίσκονται σε ανάγκη. Επομένως, είμαστεπολύ υπερήφανοι που επενδύουμε τους πόρους μας σε αυτό το έργο και σε αυτή τη φανταστική ομάδα νέων. Το Ithaca Laundry βοηθάει κάποια από τα ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας και το έργο τους μας έχει διδάξει ένα μάθημα ανθρωπιάς».

Ο κ. Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε:«Στις μέρες μας, πολλοί από τους συνανθρώπους μας αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της αστεγίας και ζούνε κάτω από ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης εξαιτίας της σκληρής οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα. Ανέκαθεν για το THIαποτελούσε προτεραιότητα η υποστήριξη οργανισμών όπως το Ithaca Laundry, που προσπαθούν να προσφέρουν ανακούφιση σε αυτούς τους ανθρώπους, βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσής τους και βοηθώντας τους να χτίσουν μία καινούργια ζωή. Το έργο του Ithaca είναι παράδειγμα προς μίμηση και είμαστε χαρούμενοι που υποστηρίζουμε αυτή την πρωτοβουλία για ακόμα μία χρονιά».

Η κα. Δήμητρα Κουντουριώτη, Υπεύθυνη στο Ithaca Laundry, δήλωσε:«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το ΤΗΙ υποστηρίζει έμπρακτα το έργο και τη δράση μας. Αποτελώντας έναν από τους πιο πολύτιμους συνεργάτες μας, μας έχει βοηθήσει σημαντικά στο να αυξάνουμε συνεχώς τον κοινωνικό μας αντίκτυπο και να βελτιώνουμε καθημερινά τις συνθήκες διαβίωσης του άστεγου πληθυσμού.Ευχαριστούμε πολύ το ΤΗΙ για την πολύτιμη στήριξή του».