Χάρης Καραγιαννίδης: Αφιερώνει την ζωή του στα ζώα δημιουργώντας το “Ζωοφιλικό Σωματείο Απόλλων”

O Χάρης Καραγιαννίδης μιλάει στο dinamiprosforas.gr για την απόφαση του να φύγει από την πόλη και εγκατασταθεί λίγο πιο έξω από την Θεσσαλονίκη και να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στα ζώα… 

“Εδώ και 8 χρόνια μένω στον Άγιο Βασίλειο στη λίμνη Κορώνεια έξω από τη Θεσσαλονίκη… με την απόφαση μου να αφήσω την πόλη και να μείνω στο χωριό και στη Φύση άρχισε και η δράση μου με τις αδέσποτες ψυχές. Ξεκίνησα να βοηθάω ανυπεράσπιστα ζωάκια που έβρισκα στο δρόμο μου… αυτό με βοήθησε να ανακαλύψω πως έχω ψυχή και οτι μπορώ να την δυναμώνω. Με το πέρασμα το χρόνων αντιλήφθηκα πως ίσως είναι αυτός ο ανώτερος σκοπός της ζωής μου..πριν 1.5 χρόνο μετά τον απρόσμενο θάνατο του ΑΠΟΛΛΩΝ ένα από τα κουτάβια της οικογενείας μου αποφάσισα να δημιουργήσω μια ζωοφιλική ομάδα ενώνοντας ανθρώπους μέσο διαδικτύου από διάφορα μέρη σε όλη την χώρα και τον πλανήτη… μία μεγάλη οικογένεια για να βοηθά κάθε είδος ζωής που έχει την ανάγκη μας. Με την στήριξη και την ανταπόκριση του κόσμου σε κάθε κάλεσμα μου για βοήθεια και με τον ερχομό της Κατερίνας εδώ και ένα χρόνο τα όνειρα μας άρχισαν να πραγματοποιούνται…”

και συνεχίζει λέγοντας μας “Έχοντας στην κατοχή μας αρκετή Γη δημιουργήσαμε ένα μεγάλο σκυλοχωριό… στεγάζωντας για αρχή σκυλάκια που είμαστε η τελευταία τους ελπίδα για ζωή… ζωάκια με ιδιαιτερότητες ανυπεράσπιστα κουταβάκια κακοποιημένα απ τα σκουπίδια και πριν την ευθανασία ψυχές έχουν βρει στέγη στην τεράστια αγκαλιά μας. Πάνω από 300 ζωάκια έχουν λάβει την βοήθεια μας. Πολλές στειρώσεις υιοθεσίες είναι μερικές από τις ήδη δράσεις μας… 150 φιλοξενούνται στο χώρο μας και ζουν μια όμορφη ζωή. Με την αγάπη που παίρνουμε από τόσες ψυχές που μεγαλώνουν στο πλάι μας και με την αγάπη του κόσμου αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα αληθινά Ζωοφιλικό Σωματείο ώστε να ενωθούμε όλοι όσοι πιστεύουμε ότι ζωάκια και άνθρωποι έχουμε ίσα δικαιώματα στη Ζωή στο πλανήτη που μας φιλοξενεί. Οι δράσεις μας δεν σταματούν στα σκυλάκια αλλά ευελπιστούμε να δυναμώσουμε και να βοηθάμε κάθε ζωντανή ύπαρξη μας χρειάζεται.

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στο όραμα μας και στο Ζωοφιλικό Σωματείο Απόλλων με όποιον τρόπο μπορείτε για ένα καλύτερο και πιο δίκαιο αύριο για όλες τις ψυχές εκεί έξω…”

Φυσικά, η συμμετοχή όλων είναι σημαντική. Για περισσότερες πληροφορίες για την ενίσχυση του σωματείου πατήστε εδώ: Cybel Liasku