112: Αυτό είναι το μήνυμα έκτακτης ανάγκης – Έγινε το δοκιμαστικό

Η πιλοτική δοκιμή έγινε στο κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η δοκιμαστική άσκηση ειδοποίησης μέσω μηνυμάτων «112» στο κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας, στον απόηχο της πρωτοφανούς θεομηνίας με τους επτά νεκρούς στη Χαλκιδική. Η πιλοτική δοκιμή έγινε παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Ειδικότερα, λίγο πριν από τις 12:00, έφτασε στα κινητά τηλέφωνα πολλών ειδοποίηση η οποία έγραφε «Ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης: Ακραία κατάσταση», με την υποσημείωση ότι πρόκειται για δοκιμαστική εκπομπή μηνύματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός έκτακτης ανάγκης «112» ακόμα δεν λειτουργεί στη χώρα μας, ενώ τα κωλύματα στη χρήση του ήρθαν έντονα στην επιφάνεια μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία στο τέλος του 2019, καθώς τότε θα είναι έτοιμο να παραδοθεί το έργο της γραμμής έκτακτης ανάγκης 112, σύμφωνα με την πληροφόρηση που παρείχε η διοίκηση της εταιρείας Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.