Η Animart στην Ύδρα με Ρούλα Πατεράκη, Ιωάννη Μελισσανίδη και Γιάννη Σκουρλέτη

Μια καλή αφορμή για να επισκεφθούμε το πανέμορφο και τόσο κοντινό στην Αθήνα νησί, που είναι ταυτισμένο με την τέχνη.

Η Animart (σχολείο – φόρουμ – φεστιβάλ) (www.animartgreece.eu) ξεκίνησε στις 22 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως την 31η Ιουλίου στην όμορφη Ύδρα, όπου πραγματοποιείται για πρώτη φορά εφέτος, υπό την αιγίδα του Δήμου Ύδρας και με τη συνεργασία των Εργαστηρίων Τέχνης και Λόγου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας. 

Το πρόγραμμα πλούσιο και ενδιαφέρον: Η διακεκριμένης ηθοποιός και θεατρική σκηνοθέτις Ρούλα Πατεράκη θα ερμηνεύσει σε θεατρικό αναλόγιο, και σε πανελλήνια πρώτη, το Σάββατο 27 Ιουλίου (9 μ.μ.),  το ανέκδοτο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «Η Ευλογία», το οποίο βασίζεται στη γνωστή ζωγραφική σύνθεση του Θεόδωρου Βρυζάκη με τίτλο «Η ευλογία των σημαιών υπό του Αρχιεπισκόπου Παλαιών Πατρών Γερμανού» (1868). Η Γιώτα Βέη ερμηνεύει α καπέλα ιστορικά δημοτικά τραγούδια.

Η Animart θα υποδεχθεί επίσης στην Ύδρα τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Ιωάννη Μελισσανίδη ο οποίος τη Δευτέρα 29 Ιουλίου (9 μ.μ.) θα διαβάσει το ποίημα «Μπολιβάρ» του Νίκου Εγγονόπουλου σε σκηνοθετική επιμέλεια της Ελπίδας Σκούφαλου. Και οι δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ιστορική Οικία Λάζαρου Κουντουριώτη, σε συνεργασία με την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρία Ελλάδος.

Με ένα ακόμα θεατρικό αναλόγιο («O γαρ έρως ως ύδωρ» του Μάνου Λαμπράκη) ανοίγει άλλωστε η Animart 2019, σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουλίου (9 μ.μ.) στην Οικία του Αλέξη Βερούκα.

Διαβάζει ο Βασίλης Μίχας (γνωστός στο ευρύ κοινό από την τηλεοπτική σειρά «Επιστροφή») και σκηνοθετεί ο Γιάννης Σκουρλέτης, ιδρυτής της καλλιτεχνικής ομάδας bijoux de kant, ο οποίος έχει τιμηθεί με το βραβείο σκηνοθεσίας «Κάρολος Κουν».