Το Άσυλο Ανιάτων πήγε θάλασσα και για κάποιους ήταν το πρώτο μπάνιο της ζωής τους!

Στιγμές ξεγνοιασιάς και απόδρασης από την καθημερινότητα για ανθρώπους που πραγματικά το χρειαζόταν.

Μια από τις πιο ευχάριστες μέρες του καλοκαιριού πέρασαν οι περιθαλπόμενοι του Ασύλου Ανιάτων την Τετάρτη 24 Ιουλίου.

Φιλοξενούμενοι στο Ίδρυμα με τη συνοδεία εθελοντών, φυσικοθεραπευτών και εργαζομένων πραγματοποίησαν εκδρομή σε παραλία προσβάσιμη για ΑΜΕΑ και πέρασαν ένα απόγευμα στη θάλασσα.

Το πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την ώρα που το Άσυλο συγκέντρωσε το απαιτούμενο ποσό από δωρεές για να αγοράσει ένα ειδικά διαμορφωμένο βανάκι για τη μεταφορά των περιθαλπόμενων στη θάλασσα κατά τους θερινούς μήνες.

Για να συνδράμετε στην προσπάθειά του μπείτε στο link  και στη συνέχεια να στείλετε τη λέξη ΑΜΕΑ στο 19809 με χρέωση 2,5 € /sms (2,0168 € + ΦΠΑ 24% – γραμμή βοηθείας: 210-8646172).

Το Άσυλο Ανιάτων, που φέτος γιορτάζει τα 125 χρόνια λειτουργίας του, λειτουργεί χωρίς οποιαδήποτε κρατική επιδότηση. Για την επίτευξη των καταστατικών σκοπών του ίδρυσε το 1972 το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων.  Καταβάλλει μια αδιάλειπτη προσπάθεια για να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων που περιθάλπει αλλά και για να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης της νέας πτέρυγας του θεραπευτηρίου, δίνοντας τη δυνατότητα νοσηλείας σε 45 ακόμη συνανθρώπους μας που πάσχουν από ανίατες ασθένειες.

Πηγή: mikropragmata.lifo.gr