“Ανάσες δροσιάς” για ΑΜΕΑ από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Τριάντα οχτώ (38) άτομα με Αναπηρίες θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από το πρόγραμμα του δήμου «Κατασκηνώσεις ΑμεΑ 2019» και να κάνουν δωρεάν διακοπές σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής

Ανάσες δροσιάς περιμένουν 38 άτομα με ειδικές ανάγκες στο πλαίσιο του προγράμματος «Κατασκηνώσεις ΑμεΑ 2019», που πραγματοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης σε κατασκήνωση στην περιοχή Κρυοπηγής Χαλκιδικής. Δύο είναι τα βασικά κριτήρια για να επιλεγούν, δηλαδή η οικογενειακή οικονομική κατάσταση και η ιδιότητα του δημότη Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, οι ωφελούμενοι από το πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν καλοκαιρινές διακοπές, από την Τρίτη 27 Αυγούστου έως την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 στις εγκαταστάσεις της «Κατασκηνωτικής Εκπαιδευτικής Α.Ε. (Yuppi Camp)». Ο εν λόγω κατασκηνωτικός χώρος επιλέχθηκε κατόπιν διενέργειας σχετικού διαγωνισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής (κατεβάστε την από ΕΔΩ) έως την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, Μοναστηρίου 53-55 στον 4ο όροφο-Γραφείο 3, (Πληροφορίες: τηλ. 2310-509013 & 2310-509042).

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την υποβολή αιτήσεων είναι τα εξής:

• Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας

• Πιστοποιητικό αναπηρίας άνω του 67% από αρμόδια αρχή

• Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

• Αντίγραφο Εκκαθαριστικού Εφορίας και Ε9 έτους 2019 (εισοδήματα έτους 2018) του ΑμεΑ και της οικογένειας.

• Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή απόδειξη πληρωμής ΔΕΗ, ΕΥΑΘ κ.ο.κ.