Αξιαγάπητα σκυλάκια βλέπουν θέατρο στον Καναδά και για… καλό σκοπό

Στο Οντάριο του Καναδά τα σκυλάκια παρακολουθούν ήσυχα-ήσυχα θέατρο, καθισμένα αναπαυτικά στις θέσεις τους.

Δεν πρόκειται για μια προσπάθεια πολιτιστικής αναβάθμισης των τετράποδων φίλων μας, αλλά για τμήμα της εκπαίδευσής τους, προτού αναλάβουν καθήκοντα σκύλου οδηγού σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τσουνάμι θετικών σχολίων έχει προκαλέσει μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης twitter και παρουσιάζει σκυλιά-οδηγούς να κάθονται αναπαυτικά στις πολυθρόνες ενός θεάτρου στον Καναδά και να απολαμβάνουν μια θεατρική παράσταση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Λόρα Μακένζι, επικεφαλής ενός κέντρου εκπαίδευσης σκύλων εργασίας, τα σκυλάκια περνούν αυτή την παράξενη εκπαίδευση προκειμένου να είναι σε θέση να διατηρούν την ψυχραιμία τους και τη λειτουργικότητά τους ακόμη και σε συνωστισμένα περιβάλλοντα με συγκεχυμένα ερεθίσματα, όπως είναι αυτά των θεάτρων και των κινηματογράφων.

«Όλα τους έχουν πολύ καλούς τρόπους και συμπεριφέρονται άριστα. Βρισκόμουν στο λόμπι του θεάτρου όταν μπήκαν. Μετά, κάθισαν αναπαυτικά στα καθίσματα της θεατρικής αίθουσας».

«Σηκώθηκαν μόνο στο διάλειμμα της παράσταση και όταν χτύπησε το κουδούνι, επέστρεψαν στις θέσεις τους», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του φεστιβάλ Στράτφορντ, στο Λονδίνο του Οντάριο.

«Είναι εκπληκτικό ότι εκπαιδεύουν τα σκυλάκια να πηγαίνουν στο θέατρο, έναν από τους χώρους που θεωρούνταν εκτός ορίων για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από ένα σκύλο-οδηγό», σχολίασε η Ανν Σουερντφάγκερ, εκπρόσωπος Τύπου του θεατρικού φεστιβάλ.

Για την ιστορία, τα σκυλάκια μας παρακολούθησαν μια θεατρική μεταφορά του βραβευμένου μιούζικαλ «Μπίλι Έλιοτ».

Δείτε τη φωτογραφία: