Τίμη Μπακατσέλου: “Όραμα μας να γίνει η “ΣΤΟΡΓΗ” μια αγκαλιά για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο”

H Τίμη Μπακατσέλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Με την πάροδο των χρόνων, η Τίμη Μπακατσέλου απέκτησε μεγάλη κοινωνική δραστηριότητα έχει αποτελέσει και αποτελεί μέλος πολλών φιλανθρωπικών και πολιτιστικών σωματείων!

Κα Μπακατσέλου αναζητώντας να μάθω για εσάς και την πολύπλευρη προσφορά σας στο κοινωνικό σύνολο διαπίστωσα ότι έχετε λάβει πολλά βραβεία. Ποιά θεωρείτε ότι είναι η πιο σημαντική βράβευση σας;
Η βράβευση είναι μια αναγνώριση. Όταν, λοιπόν, τόσοι άνθρωποι έχουν αναγνωρίσει το έργο που προσφέρει ο Σύλλογος Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών ΣΤΟΡΓΗ, είναι δύσκολο να διαλέξεις και να απομονώσεις μια στιγμή. Η βράβευση πάντως από την Ακαδημία Αθηνών και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, αποτελεί σίγουρα μια ξεχωριστή στιγμή στην πορεία του Συλλόγου και στη δική μου φυσικά.

Πώς ξεκινήσατε να ασχολείστε με τα κοινά; Ποιά ήταν η αφορμή που σας παρακίνησε σε όλο αυτό το ταξίδι του εθελοντισμού;
Έχοντας υπ’ όψιν μου ότι τόσο τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο όσο και οι γονείς τους χρειάζονται ουσιαστική και αδιάκοπη υποστήριξη και βοήθεια, σκέφτηκα να δημιουργήσω ένα σωματείο το οποίο θα ενδιαφερόταν για όλα αυτά τα παιδιά. Το παρήγορο είναι ότι, όταν προσφερθεί έγκαιρα η κατάλληλη θεραπεία, περίπου τα 2 στα 3 παιδιά θεραπεύονται. Αυτή ήταν η αρχική μου σκέψη και το πολύ ευχάριστο ήταν ότι βρήκα στήριξη αμέσως από πολλές κυρίες.

Σε όλη αυτή την διαδρομή της ζωής σας θα ήθελα να μοιραστείτε μαζί μας μια ιστορία που σας έχει συγκινήσει.
Κάθε επίσκεψή μας στο Αιματολογικό Κέντρο «ΣΤΟΡΓΗ» του Νοσοκομείου Παπανικολάου, στα Παιδο-ογκολογικά τμήματα των Νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ και ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ κρύβει όχι μία αλλά πολλές συγκινητικές ιστορίες παιδιών που με θάρρος αντιμετωπίζουν την αρρώστια τους.

Η ελληνική πολιτεία είναι αρωγός σε αυτή σας την προσπάθεια ή δεν στηρίζεστε καθόλου;
Όλα τα έργα της ΣΤΟΡΓΗΣ έχουν γίνει αποκλειστικά με δαπάνες του Συλλόγου. Η ΣΤΟΡΓΗ δεν έχει ζητήσει ποτέ καμία κρατική ή ευρωπαϊκή επιχορήγηση.Στηρίζεται μόνο στις δωρεές των μελών και των φίλων της.

Ποιο είναι το δικό σας όραμα για την «ΣΤΟΡΓΗ» ;
Να γίνει η ΣΤΟΡΓΗ μια αγκαλιά για όλα τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και τις οικογένειές τους.

Επικοινωνία: 

Τ. 2310 5443202310 544321
Φ. 2310 544321
E. info@storgi.org