ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Ελεονώρα Χατζηπασχάλη

Με πρωταρχικό μέλημα την προσφορά σχεδιάστηκε ένα ευρύ πρόγραμμα Αγωγής Υγείας και Πρόληψης το οποίο και υλοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Περιστερίου ή άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Πραγματοποιούνται πλήθος Δωρεάν Προληπτικών προγραμμάτων για όλους τους πολίτες. Τα προγράμματα αυτά κοινοποιούνται στην ιστοσελίδα του Δήμου, του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο διαδίκτυο, με αφίσες σε διάφορα σημεία της πόλης, σε τοπικές εφημερίδες και βέβαια στο Κέντρο Υγείας για να ενημερώνονται οι πολίτες .

Τον τελευταίο χρόνο έχει προσφέρει δωρεάν εξετάσεις για Πρόληψη καρκίνου του παχέως εντέρου, για καρκίνο του μαστού, τεστ Παπανικολάου, για γλαύκωμα, τέστ μνήμης, έλεγχο σακχαρώδη διαβήτη, έλεγχο θυρεοειδή και υπέρηχο, εξέταση για χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, λειτουργεί δωρεάν πρόγραμμα για διακοπή καπνίσματος και Σχολείο Άσθματος. Το «σχολείο άσθματος» πραγματοποιείται κάθε 15 μέρες και αποσκοπεί στο να εκπαιδεύσει τους ασθματικούς ασθενείς στην αυτοδιαχείριση της νόσου τους.

Μαθαίνουν την παθοφυσιολογία της νόσου πολύ καλά, τα συμπτώματα και πώς να τα διαχειρίζονται και έτσι νοιώθουν πιο ασφαλείς .Εκπαιδεύονται στη σωστή χρήση των συσκευών θεραπείας που χρησιμοποιούν καθώς και τη χρήση ροομέτρου. Έτσι χρειάζονται πολύ λιγότερο να επισκέπτονται δομές υγείας και γιατρούς έχοντας σημαντικό όφελος τόσο οι ίδιοι όσο και το σύστημα υγείας. Το όφελος είναι και οικονομικό αλλά κυρίως ποιοτικό. Επίσης υλοποίησε και θα συνεχίσει με την νέα σχολική χρονιά ένα πρόγραμμα «Στοματικής υγιεινής » σε όλα τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Περιστερίου για μαθητές της Α,Β,Γ τάξης. Κινητή μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ στελεχωμένη με προσωπικό του ΚΥ και του Δήμου-Κοινωνική Υπηρεσία επισκέπτεται όλα τα δημοτικά σχολεία εξετάζει τα παιδάκια και κάνει σχετικές ομιλίες δίνοντας συμβουλές και οδηγίες. Τα παιδάκια που αντιμετωπίζουν προβλήματα μπορούν να επισκεφτούν το οδοντιατρείο του κέντρου υγείας δωρεάν.

πολυεπίπεδη συνεργασία με το τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθηνών του οποίου οι φοιτητές φιλοξενούνται για πρακτική άσκηση, με το τμήμα Νοσηλευτικής
του ΕΚΠΑ και φιλοξενεί για εκπαιδευτικούς λόγους φοιτητές ιατρικής από διάφορα πανεπιστήμια.Στο πλαίσιο συνεργασίας με το Δήμο Περιστερίου θα υπογραφεί Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την παροχή υπηρεσιών σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας.
Η συνεργασία αυτή εντάσσεται στο έργο «Δημιουργία και Λειτουργία Συμβουλευτικού Κέντρου για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών» που υλοποιεί ο δήμος με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ. Το ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με το δήμο Ηλιούπολης πραγματοποιεί το πρόγραμμα «Κατοίκων Φροντίδας» το οποίο προσφέρει σε κατάκοιτους και ανήμπορους άπορους πολίτες του δήμου, φροντίδα αλλά και έχει προγραμματίσει να υλοποιήσει αντίστοιχα Δωρεάν Προληπτικά Προγράμματα .

Επίσης ο δήμος Αγίου Δημητρίου ξεκινά από το Σεπτέμβριο τη συνεργασία του με το ΚΕΕΛΠΝΟ έχοντας σχεδιάσει αρχικά ένα τετράμηνο πρόγραμμα προσφοράς στους δημότες του, αρχίζοντας από το β΄ δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Η πολύπλευρη δραστηριότητα του ΚΕΕΛΠΝΟ βοηθά στην αποτελεσματικότερη και ουσιαστική επίτευξη των στόχων που δεν είναι άλλοι από την Προσφορά Ποιοτικών Υπηρεσιών στον πολίτη και της προστασίας της υγείας τους. Για περισσότερα στοιχεία για τις υπηρεσίες και τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Περιστερίου και του ΚΕΕΛΠΝΟ μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

INFO

Διεύθυνση :  Χρήστου Λαδά 43,Έναντι Β` ΔΟΥ Μπουρναζίου

Ταχ. Κώδικας : 12132

Τηλέφωνο : 210 – 5748562

Φαξ : 210 – 5755341

e-mail : kyperisteriou@gmail.com