Το πρώτο αεροδρόμιο που καταργεί τα πλαστικά μπουκάλια νερού

Η μάχη κατά του πλαστικού εντείνεται με πρωτοβουλίες διεθνώς και με το πρώτο αεροδρόμιο που σύντομα απαγορεύει ολοκληρωτικά τα πλαστικά μπουκάλια νερού.

Πλέον, όσοι πετούν από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο δεν θα μπορούν να αγοράσουν ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό. Ο αερολιμένας απαγορεύει σε καταστήματα όπως εστιατόρια και αυτόματες μηχανές πώλησης, να διαθέτουν πλαστικά μπουκάλια νερού. Το μέτρο έχει τεθεί άμεσα σε ισχύ, από τις 20 Αυγούστου. Από τις 21 και έπειτα, υπάρχει διαθέσιμο νερό μόνο σε γυαλί, ανακυκλωμένο αλουμίνιο ή πιστοποιημένα ανακυκλωμένα υλικά. Υπενθυμίζεται πως ήδη το αεροδρόμιο έχει προχωρήσει σε περιορισμό χρήσης και άλλων πλαστικών, όπως τα καλαμάκια.

Η αλλαγή αποτελεί μέρος του πενταετούς στρατηγικού σχεδίου για να γίνει πιο «πράσινο» το αεροδρόμιο. Κάθε επισκέπτης του αεροδρομίου δημιουργεί κατά μέσο όρο μισό κιλό σκουπιδιών. Σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα απόβλητα, το αεροδρόμιο περιορίζει τα αξεσουάρ τροφίμων μιας χρήσης όπως οι χαρτοπετσέτες, τα φλιτζάνια καφέ και τα ξυλάκια. «Περιμέναμε μέχρι σήμερα, επειδή μερικά χρόνια πριν δεν υπήρχε πραγματικά αγορά για να προσφέρει μια εναλλακτική λύση αντί για νερό σε ένα πλαστικό μπουκάλι», ανέφερε εκπρόσωπος του αεροδρομίου, τονίζοντας πως ελπίζει να βρεθούν και άλλοι μιμητές της απόφασής τους.