Παιχνίδι «τρέξε για καλό σκοπό» από την ELPEDISON

Μια πρωτοβουλία της εταιρείας στο πλαίσιο της 84ηςΔΕΘ

Ένα διαδραστικό παιχνίδι προσομοίωσης τρεξίματος για φιλανθρωπικό σκοπό περίμενε μικρούς και μεγάλους στο εταιρικό περίπτερο της Elpedison, στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να «τρέξουν» με τη βοήθεια ενός εξομοιωτή και παράλληλα να συμβάλουν στην ενίσχυση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ).

Η συγκεκριμένη δράση αποτέλεσε μια ακόμα πρωτοβουλία της Elpedison, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της σταθερής δέσμευσης της εταιρείας, να συνεισφέρει μέσω της δραστηριότητάς της, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής ανθρώπων που χρειάζονται υποστήριξη.

Το παιχνίδι ήταν μια ιδέα που προέκυψε με αφορμή την ισχυρή παρουσία της ELPEDISON στην 84η ΔΕΘ και τη συνεργασία που ήδη είχε η εταιρεία με την ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, το διαδραστικόrunninggame,έδινε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους που επισκέπτονταν το εταιρικό περίπτερο της ELPEDISON, κουνώντας απλά τα χέρια τους στον εξομοιωτή, να «τρέξουν» για καλό σκοπό, συνεισφέροντας και αυτοί μαζί με την εταιρεία στην προσπάθεια να προσφέρουν χαμόγελο και ουσιαστική στήριξη.

Κάθε επισκέπτης, ανάλογα με την προσπάθεια που κατέβαλε, διένυε μια απόσταση στον εξομοιωτή του runninggame. Όσο μεγάλωνε η συνολική απόσταση που διένυαν οι επισκέπτες, τόσο μεγάλωνε και το ποσό της δωρεάς προς την ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης. Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δίνοντας επιπλέον κίνητρο για αντίστοιχες ενέργειες στο μέλλον.

Η ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης είναι το μοναδικό κέντρο αποκατάστασης στη Β. Ελλάδα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο από το 1969 καλύπτει σφαιρικά τις ανάγκες θεραπείας και αποκατάστασης. Η ΕΛΕΠΑΠ μεριμνά για τη λειτουργική αποκατάσταση των παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες, ενδεικτικά: εγκεφαλική παράλυση, νευρομυϊκές παθήσεις, σύνδρομα με συνοδά κινητικά προβλήματα, εγκεφαλοπάθειες, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κακώσεις νωτιαίου μυελού, μυελομηνιγγοκήλη, σκολίωση, κύφωση ή βλαισοπλατυποδία φροντίζοντας παράλληλα για την πλαισίωση των οικογενειών τους.